Τα δίδυμα μοιράζονται έναν δεσμό που τα κάνει να ζουν περισσότερο

26-12-2016

Λένε πως τα δίδυμα, και ιδιως αυτά που είναι πανομοιότυπα, μοιράζονται έναν ιδιαίτερο δεσμό. Ένα δέσιμο που δεν μπορεί να υπάρξει σε καμία άλλη ανθρώπινη σχέση. Τώρα, μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως αυτό ακριβώς το δέσιμο κάνει τα δίδυμα να ζουν και περισσότερο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Washington στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν στατιστικά ιατρικά στοιχεία δυο αιώνων για να δουν κατά πόσο η ψυχολογία των διδύμων αδελφών και η μεταξύ τους σχέση επηρεάζει και την υγεία τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση PLOS One, έδειξαν πως τα πανομοιότυπα δίδυμα έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να επιζήσουν σε κάθε φάση της ζωη τους.
 
Οι επικεφαλής της έρευνας, Dr. David Sharrow και Dr. James Anderson διαπίστωσαν πως αυτό οφείλεται στην μεγαλύτερη ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη που έχουν το ένα δίδυμο για το άλλο.
Με άλλα λόγια, το συναισθηματικό τους δέσιμο είναι αυτό που τους κάνει να ξεπερνούν τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπισουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους με αποτέλεσμα να ζουν περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: