Πως ο καφές μας κάνει καλύτερους στη δουλειά

26-12-2016

Λίγοι μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους χωρίς ένα λαχταριστό φλυτζάνι καφέ. Φαίνεται πάντως πως καλά κάνουν αφού, σύμφωνα και με νέα Αμερικανική έρευνα, ο καφές μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στην δουλειά.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ερευνών Walter Reed Army στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 48 υγιείες ενήλικες άντρες και γυναίκες στους οποίους έκαναν διάφορα τεστ.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δεν έπρεπε να κοιμηθούν περισσότερες από 5 ώρες τη νύχτα για 5 ημέρες. Στους μισούς οι ερευνητές έδωσαν καφεϊνη και στους άλλους μισούς placebo καφεϊνης και στη συνέχεια παρακολούθησαν την εγκεφαλική τους λειτουργία αλλά και επιδόσεις τους σε καθημερινές δραστηριότητες όπως η δουλειά.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Sleep, έδειξαν πως δυο φλυτζάνια καφέ την ημέρα ανέβαζαν την απόδοση στην εργασία.
Βέβαια, όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, αυτή η ευεργετική ιδιότητα του καφέ μπορούσε να διορθώσει μόνο δύο νύχτες κακού ύπνου. Μετά από την τρίτη συνεχόμενη νύχτα κακού ύπνου (που ορίστηκε στις πέντε ώρες) ο καφές σταμάτησε να βοηθάει στην απόδοση στην εργασία.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: