Ο γραφικός χαρακτήρας μπορεί να μαρτυρά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

26-12-2016

Ο γραφικός χαρακτήρας ενός ανθρώπου μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση της καρδιοπάθειας, σύμφωνα με ειδική γραφολόγο.

Η Αγγλίδα Christina Strang, γραφολόγος εδώ και 12 χρόνια, εντόπισε μια διαφορά στη γραφή των ατόμων με καρδιακή νόσο, σε σχέση με τα υγιή άτομα. Πιο συγκεκριμένα, οι καρδιοπαθείς κάνουν συχνά ανεπαίσθητες «στάσεις» καθώς γράφουν, γεγονός που δημιουργεί μη ευδιάκριτες «τελείες» στη γραφή τους. Οι ανεπαίσθητες αυτές στάσεις, οι οποίες διαρκούν κλάσματα του δευτερολέπτου, ίσως οφείλονται στο ότι η καρδιά τους χάνει παλμούς ή στο ότι αισθάνονται ξαφνικό πόνο.

Η Christina Strang ζήτησε από 61 καρδιοπαθείς από το Pool Hospital στο Swindon να της δώσουν δείγματα γραφής τους, τα οποία συνέκρινε με δείγματα από άτομα χωρίς καρδιαγγειακή νόσο. Οι καρδιοπαθείς είχαν διπλάσιες «τελείες στάσης» και η διαφορά ήταν στατιστικά σημαντική.

Η ερευνήτρια σκοπεύει να συνεχίσει να μελετά το θέμα, για να εξετάσει αν μπορεί να εντοπίσει σε ένα δείγμα από τον γενικό πληθυσμό αυτούς που θα εκδηλώσουν καρδιακή νόσο. Επίσης, πιστεύει ότι ο ίδιος τρόπος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση των πρώιμων σταδίων άλλων χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και η αρθρίτιδα, ενώ θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλα «σημάδια» στη γραφή που συνδέονται με την υγεία.

Πηγή:

www.naturalnews.com