17 – 22 Ιουνίου 2013: Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Θυρεοειδούς

26-12-2016

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, στο πλαίσιο  των συνεχών του πρωτοβουλιών για την καθιέρωση της ανάγκης για προληπτική ιατρική, διοργανώνει και φέτος την Εβδομάδα προληπτικού ελέγχου Θυρεοειδούς 2013. Η δράση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 22 Ιουνίου σε όλες τις μονάδες του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ (Βιοιατρική & Βιοκλινικές) σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις των θυρεοειδικών ορμονών TSH, FΤ4 και FΤ3, καθώς και υπερηχογραφική εξέταση θυρεοειδούς αδένα-τραχήλου, στην ειδική τιμή των 45 Ευρώ.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, θα παρέχεται έκπτωση 70% σε περαιτέρω αιματολογικές εξετάσεις θυρεοειδικών ορμονών (Τ3, Τ4, Anti-TPO, TG, Anti-TG), ώστε να δοθεί σε όλους η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός πλήρους ελέγχου του θυρεοειδούς αδένα.

Ο θυρεοειδής είναι ο ενδοκρινής αδένας ο οποίος, κατόπιν εντολής της θυρεοειδοτρόπου ορμόνης (TSH) της υπόφυσης, παράγει τις θυρεοειδικές ορμόνες (θυροξίνη ή Τ4 και τριιωδοθυρονίνη ή Τ3). Αυτές ελέγχουν τη φυσιολογική ανάπτυξη του οργανισμού, την ωρίμανση του σκελετού, τη λειτουργία του κυκλοφορικού, νευρικού και γαστρεντερικού συστήματος, τη γονιμότητα και τη φυσιολογική εξέλιξη της εγκυμοσύνης και τη μεταβολή του σωματικού βάρους.

Οι διαταραχές του θυρεοειδούς αφορούν τη λειτουργία του (υποθυρεοειδισμός ή υπερθυρεοειδισμός), ή τη μορφολογία και το μέγεθός του (αύξηση μεγέθους ή βρογχοκήλη, παρουσία όζων, κύστεων ή καρκίνου). Μπορεί να σχετίζονται με την ικανή λήψη ιωδίου από τις τροφές, την κληρονομικότητα ή αυτοάνοσες παθήσεις, ενώ η συχνότητά τους είναι 3-8 φορές μεγαλύτερη στις γυναίκες, ιδιαίτερα με την πάροδο της ηλικίας και μετά από εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, υπάρχουν υποκλινικά στάδια των διαταραχών αυτών, όπου τα συμπτώματα είναι έως και ανύπαρκτα και η έγκαιρη διάγνωση γίνεται με μετρήσεις των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα και υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, τα οποία, μαζί με την κλινική εξέταση, καθορίζουν την περαιτέρω αντιμετώπιση και θεραπεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για πληροφορίες και προγραμματισμό των εξετάσεων στην ειδική γραμμή 210-6966100 για την Αττική και 2310-459660 για τη Θεσσαλονίκη ή απευθείας στα τηλέφωνα των μονάδων του Ομίλου.

Πληροφορίες σχετικά με τη δράση μπορεί κανείς να βρει και στην ιστοσελίδα www.bioiatriki.gr/thyroid