Νέα τεχνική προσφέρει « Ψυχολογική ανάταση» στους ογκολογικούς ασθενείς

26-12-2016

Μία νέα, πρωτοποριακή τεχνική αποκατάστασης μαλλιών (HOS-2) για ογκολογικούς ασθενείς εφαρμόζεται  αποκλειστικά από τη κλινική μαλλιών BERGMANN KORD στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρόκειται για την εξειδικευμένη τεχνική HOS-2 και αποτελεί  το πρώτο προϊόν στον κόσμο που εγκρίθηκε από τον FDA (Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) ως ιατρικό προϊόν αποκατάστασης των μαλλιών  για τις περιπτώσεις απώλειας μαλλιών λόγω ιατρικών καταστάσεων (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπείας).Η νέα τεχνική υπερτερεί κατά πολύ σε σχέση με την απλή περούκα παθήσεων.  Η υπεροχή αυτή έγκειται στη διασφάλιση πολλών πλεονεκτημάτων για τον ασθενή. Ο ασθενής μπορεί να διατηρήσει την αρχική εικόνα των μαλλιών του (όπως ήταν πριν την έναρξη των θεραπειών), καθώς η τεχνική εξασφαλίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που δεν έχει καμία διαφορά από τα δικά του μαλλιά προ θεραπείας και επομένως δεν γίνεται αντιληπτό. Έχει μόνιμη εφαρμογή των νέων μαλλιών (δηλαδή το hair system παραμένει τοποθετημένο όλο το 24ωρο και δεν αφαιρείται όπως οι περούκες). Μπορεί να περιποιείται τα νέα μαλλιά όπως ακριβώς και τα φυσικά (λούσιμο, χτένισμα, βαφή κα). Υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής κάλυψης της εξειδικευμένης τεχνικής HOS-2 από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το «Healthview» μίλησε  με μία ασθενή μόλις 36 ετών η οποία από το 2009 αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα Υγείας καθώς πάσχει από καρκίνο μαστού. ¨Όπως η ίδια μας είπε όταν αρχικά έκανε χημειοθεραπείες  δοκίμασε να φορέσει μία συμβατική περούκα. ¨Όμως ήταν ιδιαίτερα βαριά και ζεστή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την ανεχτεί. Έπρεπε να την βγάζει  πριν κοιμηθεί και δεν ήταν καθόλου ευχάριστη διαδικασία να την βλέπει έτσι ο σύντροφος της.  Το 2012 όπου χρειάστηκε να ξανακάνει χημειοθεραπείες και έχασε ξανά τα μαλλιά της, έτυχε να δει σε ένα περιοδικό τη διαφήμιση της BERGMANN KORD  για τη νέα  και  πρωτοποριακή τεχνική αποκατάστασης μαλλιών (HOS-2) για ογκολογικούς ασθενείς. Δε δίστασε να δοκιμάσει αυτή την νέα μέθοδο από την οποία έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένη. Πρόκειται όπως η ίδια μας λέει για μία ιδιαίτερα ελαφριά  περούκα σαν τούλι  με φυσικά μαλλιά η οποία σου δίνει την απόλυτη αίσθηση των φυσικών μαλλιών. Κολλάει με μία απλή κόλα στο κεφάλι σου και χρειάζεται συντήρηση μόνο κάθε 20 ημέρες. Μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς να φοβάσαι . ¨Όπως η  ίδια μας λέει ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμά της κάνοντας όλες τις δραστηριότητες της από κολύμπι μέχρι βουτιές. Επιπλέον μπορεί να επισκέπτεται κανονικά το κομμωτήριο ενώ η ίδια η BERGMANN KORD  διαθέτει το δικό της κομμωτήριο. Κλείνοντας η 36χρονη τονίζει την αλλαγή στην ψυχολογία της και την ψυχική της ανάταση ενώ δεν παραλείπει  να αναφέρει ότι την έχει συστήσει σε όλες τις φίλες της οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα Υγείας.

Η τεχνική HOS-2 βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system, που αποτελείται από ειδική μεμβράνη στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας με τα μαλλιά του ασθενούς. Στη συνέχεια, η μεμβράνη επικολλάται στο τριχωτό της κεφαλής όπου και εφαρμόζει τέλεια και με απόλυτη σταθερότητα δίχως να υπάρχει η ανάγκη να αφαιρείται. Η μεμβράνη κατασκευάζεται από υποαλλεργικό υλικό, είναι απολύτως ασφαλής και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα χωρίς να επηρεάζεται η υγιεινή του. Επιπλέον, λόγω της εξαιρετικής της λεπτότητας δεν αφαιρεί από το άτομο την αίσθηση των εξωτερικών ερεθισμάτων.

Η σπουδαιότητα της αποκατάστασης των μαλλιών σε ασθενείς  έχει σίγουρα και Ψυχολογική διάσταση. Η απώλεια των μαλλιών επηρεάζει σε αισθητό βαθμό την ψυχολογία & την ποιότητα ζωής του ασθενούς παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα αναμενόμενο στάδιο για την πλειονότητα των αγωγών χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας και  είναι προσωρινή & αναστρέψιμη.

Είναι επομένως εξαιρετικά σημαντικό να παρέχεται στον ασθενή η δυνατότητα να διατηρήσει την αρχική εικόνα των μαλλιών του, δεδομένου ότι η απώλεια των μαλλιών επιβαρύνει περαιτέρω τη ψυχολογία του και αποτελεί άλλο ένα πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει παράλληλα με την αντιμετώπιση της νόσου. Αν επομένως ο ασθενής επιλύσει με την καλύτερη δυνατή επιλογή το θέμα της εικόνας των μαλλιών του, στη συνέχεια είναι σε θέση να συνεχίσει τις συνήθεις δραστηριότητές του ζώντας μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή και να εστιάσει με καλύτερη ψυχολογία στην ανάρρωσή του. Με τον τρόπο αυτό προσφέρεται ουσιαστική συνδρομή και στο έργο του γιατρού, καθώς ο ασθενής που «διατηρεί» τα μαλλιά του αισθάνεται καλύτερα και αφοσιώνεται με περισσότερη ενέργεια & θετικότητα στη διενέργεια της θεραπείας του  και τις οδηγίες του γιατρού του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε από τα επιστημονικά κέντρα της BERGMANN KORD σε Ελλάδα & Κύπρο  για δωρεάν διάγνωση & ενημέρωση από τους ειδικούς της κλινικής, καθώς και στο 800 11 00 111 (γραμμή χωρίς χρέωση από σταθερό για  όλη την Ελλάδα)  ή στο www.kord.gr για περισσότερες πληροφορίες

χρυσάνθη Τασσοπούλου