Περπάτημα ακόμα και στη δουλειά για περισσότερη ενέργεια

30-12-2016

Πολλές είναι οι δουλειές που απαιτούν ατελείωτες ώρες  στην καρέκλα. Δημόσιοι υπάλληλοι, ταμίες, γραμματείς και άλλοι πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να κάθονται σχεδόν όλο το 8ωρο στην καρέκλα. Είναι όμως πολύ σημαντικό και για εκείνους να βρουν τρόπο να κινούνται. Σύμφωνα με νέα Αμερικανική έρευνα, τα μικρά διαλείμματα στη δουλειά τονώνουν τον οργανισμό και μας δίνουν ενέργεια.

Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Anschutz του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και το Ινστιτούτο Johnson & Johnson Human Performance στις Ηνωμένες Πολιτείες, μελέτησαν τις επιπτώσεις που έχουν στον οργανισμό οι μεγάλες περίοδοι χωρίς διάλειμμα στο χώρο εργασίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν την επιθεώρηση International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, έδειξαν πως πέντε λεπτά περπάτημα κάθε μια ώρα μπορούν να μας δώσουν περισσότερη ενέργεια και να βελτιώσουν και την απόδοση μας.

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, ο καθιστικός τρόπος ζωής, όπως υποστηρίζουν, αυξάνει μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο για διαβήτη, κατάθλιψη και παχυσαρκία.
Οι πολλές ώρες στην καρέκλα μειώνουν, μεταξύ άλλων, τη ροή του αίματος στα πόδια ευνοώντας την εμφάνιση αρτηριοσκλήρυνσης, της συσσώρευσης, δηλαδή, επικίνδυνων πλακών στις αρτηρίες.

Επιπλέον, οι άνθρωποι που κάθονται στην καρέκλα για περισσότερο από οκτώ ή εννέα ώρες ημερησίως, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, κατάθλιψη και παχυσαρκία σε σχέση με τα άτομα που κινούνται πιο συχνά, υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

Τα διαλείμματα που περιλαμβάνουν πεντάλεπτο περπάτημα ανά ώρα κόβουν την όρεξη και μειώνουν την κούραση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Το περπάτημα μαρτυρά πόσο επιθετικοί είμαστε
Σεξ: Τι μαρτυρά το περπάτημα μιας γυναίκας για τον οργασμό της