Βρετανοί γιατροί: Σταματήστε να κερνάτε γλυκά στο γραφείο

05-01-2017

Είναι μια πάρα πολύ διαδεδομένη συνήθεια. Όταν κάποιος έχει γενέθλια ή γιορτή πηγαίνει ένα κουτί με γλυκά στο γραφείο και κερνάει τους συναδέλφους του. Φαίνεται όμως πως, όπως προειδοποιούν οι Βρετανοί οδοντίατροι, αυτή η συνήθεια καταστρέφει τα δόντια.

Ο Οδοντιατρικός Τομέας του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών (FDS/RCS) στη Βρετανία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουν να κερνάνε γλυκά και κουλουράκια τους συναδέλφους τους διότι η τακτική αυτή συμβάλλει στην φτωχή οδοντική υγεία και την παχυσαρκία.

Ο Dr. Nigel Hunt, επικεφαλής του FDS/RCS και καθηγητής Ορθοδοντικής και επικεφαλής του Τομέος Κρανιοπροσωπικής Ανάπτυξης στο University College του Λονδίνου (UCL), τόνισε πως τα γλυκά κεράσματα είναι υπερβολικά συνηθισμένα στους επαγγελματικούς χώρους, αφού είτε επιστρέφει κάποιος από ένα ταξίδι είτε θέλει να γιορτάσει κάτι ή να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του, συνηθίζει να κερνάει σοκολάτες, κέικ, κουλούρια και άλλα σνακ με ζάχαρη.
Τόνισε όμως πως η συνήθεια αυτή είναι επιζήμια για τα δόντια και πρέπει να σταματήσει, τόνισε.

Όπως προσέθεσε ο Dr. Hunt «χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή στις συνήθειές μας, διότι μπορεί το κέρασμα να είναι καλοπροαίρετο, αλλά δεν ωφελεί την υγεία», είπε. «Στους χώρους εργασίας πρέπει να ενθαρρύνεται η υγιεινή διατροφή και να πάψουν οι εργαζόμενοι να τσιμπολογάνε γλυκά, κέικ και μπισκότα».

Ο Dr. Hunt και οι συνεργάτες του μάλιστα δίνουν και κάποιες συμβουλές:

– Να κερνάτε λιχουδιές με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
– Να μειώσετε τις προσφερόμενες μερίδες
– Να αποφεύγετε το τσιμπολόγημα και να προσφέρετε γλυκό μόνο την ώρα της μεσημβρινής διακοπής
– Να τηρείτε «ημερολόγιο ζάχαρης» ώστε να περιορίσετε την ζάχαρη που καταναλώνετε
– Προσέξτε που τοποθετείτε τα γλυκά – αν είναι σε εμφανές σημείο, μακριά από εσάς, οι συνάδελφοί σας μπορεί να μπουν στον πειρασμό να τσιμπολογήσουν πολλές φορές.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα
Το στρες της μαμάς φθείρει τα δόντια του παιδιού