Σεξ: Είναι απαραίτητο για την ευτυχία σε ένα ζευγάρι;

05-01-2017

Έχουμε ακούσει πολλές φορές πως το σεξ είναι μια πολύ σημαντική πτυχή της σχέσης ενός ζευγαριού που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ή θετικά τη σχέση των δυο συντρόφων. Πόσο εύκολο όμως είναι για ένα ζευγάρι να έχει μια υγιή σεξουαλική ζωή με τους σημερινούς φρενήρεις ρυθμούς; Και ποια συχνότητα επαφών θεωρείται υγιής;

Νέα έρευνα που έγινε στον Καναδά καταρρίπτει όλα όσα γνωρίζαμε για την ιδανική συχνότητα στο σεξ. Δείχνει πως τελικά ίσως να μην χρειάζεται απαραίτητα ένα ζευγάρι να κάνει σεξ τόσο συχνά για να είναι ευτυχισμένο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά διαπίστωσαν πως μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να κάνει δύο ανθρώπους χαρούμενους και ευτυχισμένους μέσα στη σχέση τους. Αυτό φυσικά έχουν εξασφαλίσει τα βασικά, που είναι ο σεβασμός και το συναίσθημα.

Οι ερευνητές ρώτησαν 30.000 άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας  να πουν την γνώμη τους. Οι απαντήσεις έδειξαν πως η πραγματική ευτυχία μέσα στο ζευγάρι δεν έχει καμία σχέση με τη συχνότητα που αυτό κάνει σεξ.

Τα ζευγάρια που πήραν μέρος στην έρευνα, μπορούσαν να κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα, ωστόσο όπως δήλωσαν η σχέση τους ήταν πραγματικά όμορφη και ισχυρή.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Muise ήταν σαφής: «Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι το πιο σημαντικό πράγμα για να διατηρηθεί μια σχέση ζωντανή και υγιής δεν είναι μόνο το καθημερινό ή συχνό σεξ αλλά η επικοινωνία που αναπτύσσει το ζευγάρι».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ποια είναι η ιδανική συχνότητα και διάρκεια του σεξ;
Σεξ: Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια;