Οι 3 τύποι προσωπικότητας των ανθρώπων σε σχέση

19-01-2017

Υπάρχουν οι άνθρωποι που είναι σε κάποια σχέση. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που πορεύονται στη ζωή μόνοι. Είτε λόγω επιλογής είτε λόγω συγκυριών. Ποια στοιχεία προσωπικότητας χαρακτηρίζουν όμως όσους είναι σε σχέση; Οι ειδικοί απαντούν;

Η ειδική ψυχολόγος σε θέματα σχέσεων Madeleine Mason από το Passion Smiths λέει πως εκείνοι που είναι σε σχέση χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την προσωπικότητα τους. Υπάρχουν δηλαδή τρεις διαφορετικοί τύποι προσωπικότητας στους οποίους ανήκουν όσοι έχουν κάποιον σύντροφο.

Αγχώδης:
Έχει συνέχεια άγχος για τη σχέση. Μήπως με απατά; Μήπως με βαρέθηκε; Μήπως θέλει να με χωρίσει; Μήπως κάτι πάει στραβά και η σχέση τελειώσει; Αυτά τα ερωτήματα είναι συνέχεια στο μυαλό του ακόμα κι αν δεν υπάρχει κανένας βάσιμος λόγος για να σκέφτεται κάτι τέτοιο.

Ασφαλής:
Αυτός ο τύπος είναι ο ακριβώς αντίθετος από τον προηγούμενο. Αισθάνεται φοβερή αυτοπεποίθηση και ασφάλεια μέσα στη σχέση. Θεωρεί πως έχει δέσει τον γάιδαρο του και απολαμβάνει τη σιγουριά.

Αυτός που υπεκφεύγει:
Φοβάται την οικειότητα. Δεν θέλει να δείχνει ευάλωτος απέναντι στον σύντροφο του και δεν το θεωρεί καταστροφικό εάν ο σύντροφος του φύγει από τη ζωή του.

Όπως λέει η ειδικός, ο τύπος του ανθρώπου που είναι ο καθένας μας σε μια σχέση έχει τις ρίζες του από την παιδική μας ακόμα ηλικία. Είναι καθαρά αποτέλεσμα της σχέσης μας με τους γονείς μας και του τι παράδειγμα σχέσης είχαμε από εκείνους. Θα πρέπει λοιπόν, τονίζει, οι γονείς να προσέχουν πως φέρονται μπροστά στα παιδιά τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γιατί παραμένουμε σε μια σχέση που ουσιαστικά έχει τελειώσει;
Πως το κινητό σας σαμποτάρει την σχέση σας