Σεξ: Πως ο γυναικείος οργασμός κάνει καλό και στον άντρα

16-03-2017

Ο οργασμός είναι το ζητούμενο για την κάθε γυναίκα κατά τη διάρκεια του σεξ. Φαίνεται όμως πως η κορύφωση της γυναίκας κατά τη διάρκεια της πράξης δεν ικανοποιεί μόνο την ίδια αλλά και τον σύντροφο της. Απλά με διαφορετικό τρόπο. Αυτό τουλάχιστον δείχνει νέα Αμερικανική έρευνα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από 810 άνδρες να διαβάσουν ένα φανταστικό σενάριο που αφορούσε τη σεξουαλική συνεύρεση με μια ελκυστική γυναίκα. Σε ορισμένα από τα σενάρια η ερωτική σύντροφος έφτανε σε οργασμό ενώ σε άλλα όχι. Μετά από την ανάγνωση κάθε σεναρίου, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν τη σεξουαλική αυτοεκτίμησή τους –δηλαδή πόση αυτοπεποίθηση έχουν ως εραστές– και πόσο αρρενωποί ένιωθαν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Sex Research.
Όπως έδειξαν, οι γυναίκες ικανοποιούνται σωματικά από τον οργασμό ενώ οι άντρες παίρνουν μια «ένεση» αυτοπεποίθησης βλέποντας την σύντροφο τους να φτάνει στην κορύφωση.

Όπως διαπίστωσαν οι επικεφαλής της έρευνας Sara B. Chadwick και Sari M. van Anders οι άνδρες ένιωσαν πιο αρρενωποί και είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική αυτοεκτίμηση όταν η –έστω και πλασματική– σύντροφός τους έφτανε σε οργασμό. Παράλληλα, όσοι από τους άνδρες χαρακτηρίζονταν από έντονο στρες που σχετίζεται με τους φυλετικούς ρόλους (δηλαδή εξέφραζαν εμφανή ενόχληση όταν σκέφτονταν ότι δεν ανταποκρίνονται στα κλασικά πρότυπα ανδρισμού της κοινωνίας) ήταν ακόμη πιθανότερο να απολαύσουν μια αξιοσημείωτη ψυχολογική τόνωση χάρη στον γυναικείο οργασμό.

Βάσει των διαπιστώσεων αυτών, οι ερευνήτριες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο γυναικείος οργασμός αποτελεί σημαντικό «κατόρθωμα ανδρισμού» για τους άνδρες!

Η νέα έρευνα φαίνεται να δικαιολογεί τα ευρήματα παλαιότερων μελετών που έχουν υποδείξει ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό είναι η επιθυμία να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση του συντρόφου τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οργασμός: 10 στοιχεία που δεν ξέρατε και μπορεί να σας ξαφνιάσουν (βίντεο)
Σεξ: Αυτά είναι τα 3 είδη πόνου που καταπολεμά ο οργασμός