Απιστία: Οι άπιστοι είναι πολύ πιθανό να απιστήσουν πολλές φορές

01-04-2017

Η απιστία είναι η νούμερο ένα αιτία χωρισμού στα ζευγάρια. Είτε αυτά είναι παντρεμένα είτε απλά σε σχέση. Το μόνιμο ερώτημα, ιδίως των γυναικών είναι εάν τις έχει απατήσει ο σύντροφος τους και πως θα το καταλάβουν. Τώρα νέα έρευνα έρχεται να εντείνει αυτή την ανησυχία τους. Δείχνει πως από τη στιγμή που ένας άντρας έχει απατήσει μια φορά το πιο πιθανό είναι να το ξανακάνει.

Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου στη Βρετανία δεν βρήκαν μόνο πως ο άπιστος άντρας θα απατήσει ξανά και ξανά. Διαπίστωσαν και την αιτία. Όπως φάνηκε ήταν πιο πιθανό να απατήσουν και πάλι επειδή το κάθε ψέμα ήταν πιο εύκολο να το πουν από το προηγούμενο από τη στιγμή που δεν είχαν πιαστεί κιόλας.

Το τεστ που κάνανε ήταν σχεδιασμένο να ελέγξει την ικανότητα των ανθρώπων να λένε ψέματα. Οι εδικοί έδειξαν στους εθελοντές φωτογραφίες από διάφανα βαζάκια γεμάτα κοσμήματα. Στη συνέχεια τους ζήτησαν να βοηθήσουν τον/την σύντροφο τους που είχε θολή όραση στο να μαντέψει πόσα κέρματα είχε το βαζάκι.
Οι ειδικοί τους είπαν πως θα έπαιρναν λεφτά αν ο σύντροφος τους δεν μάντευε σωστά τα κέρματα. Τότε τα ποσοστά ψέματος προς τους συντρόφους εκτοξεύτηκαν.

Μπορεί το πείραμα να μην είχε να κάνει με την απιστία κυριολεκτικά αλλά είχε να κάνει με το ψέμα. Και δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να πει κανείς ψέματα στον σύντροφο του. Όταν δε αυτό το ψέμα επαναληφθεί γίνεται ακόμα πιο εύκολο να ειπωθεί.
Η ίδια ακριβώς λειτουργία ισχύει και για την απιστία λένε οι ειδικοί. Όποιος έχει απατήσει μια φορά την σύντροφο του θα το βρει πιο εύκολο να το κάνει και μια δεύτερη ή μια τρίτη φορά.
Αυτό είναι που λένε στις Ηνωμένες Πολιτείες once a cheater, always a cheater. Δηλαδή όποιος είναι άπιστος μια φορά θα είναι άπιστος για πάντα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Απιστία: Ένας στους πέντε Έλληνες απατά τη γυναίκα του
Απιστία: Αυτά είναι τα 6 βασικά σημάδια που δείχνουν πως σε απατά