Σεξ: Αυτοί είναι οι 10 τρόποι που βοηθά την υγεία μας

20-04-2017

Κατά διαστήματα, διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει πως το σεξ βοηθά την υγεία μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Εκτός λοιπόν από την σωματική απόλαυση, το σεξ προσφέρει και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική.

Για παράδειγμα έχει αποδειχτεί πως το σεξ είναι φάρμακο για την γρίπη. Επίσης μειώνει κατά 45% τον κίνδυνο εμφράγματος στους άντρες ρίχνοντας την πίεση.
Το σεξ βοηθά να τονώσουμε τη μνήμη μας και μειώνει το στρες.
Ας δούμε όμως τα δέκα πιο σημαντικά οφέλη από το σεξ.

– Δυνατότερο ανοσοποιητικό σύστημα
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Wilkes στην Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσαν πως το σεξ ανεβάζει τα αντισώματα μας κατά 30%

– Χαμηλή πίεση
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Michigan στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε πως οι γυναίκες που εξακολουθούσαν να κάνουν σεξ στις ηλικίες από 57 μέχρι 85 είχαν μικρότερες πιθανότητες να έχουν πρόβλημα με την πίεση τους.

– Είναι φυσικό αναλγητικό
Όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Munster στη Γερμανία όσοι έκαναν σεξ είδαν μείωση ως και 60% στον πόνο από τους πονοκεφάλους που είχαν.

– Μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του προστάτη
Ερευνητές από το Εθνικό  Κέντρο Καρκίνου των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσαν πως όσοι εκπερμάτιζαν συχνά είχαν 21 φορές μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.

– Καλύτερος ύπνος

– Μακροζωία

– Λιγότερο στρες
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκοτία βρήκαν πως η οξυτοκίνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ μειώνει το άγχος για αρκετές ώρες μετά τη σεξουαλική πράξη.

– Καλύτερη μνήμη

– Υγιέστερη καρδιά
Όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το Κέντρο Ερευνών του New England στις Ηνωμένες Πολιτείες, το σεξ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας κατά 45% σε άντρες που είναι γύρω στα 50.

– Περισσότερη αυτοεκτίμηση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτή είναι η σεξουαλική πράξη που διώχνει την κατάθλιψη από τις γυναίκες
Σεξ: Γιατί έχουμε συνηθίσει να κάνουμε μόνο τη νύχτα;