Τυρί: Πως μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε τα 100

26-04-2017

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως πρέπει να αποφεύγουμε το πολύ τυρί γιατί ανεβάζει την χοληστερίνη. Φαίνεται όμως πως εκτός από το ασβέστιο που προσφέρει στον οργανισμό μας το τυρί μπορεί να μας χαρίσει και χρόνια ζωής.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο A&M στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν σχετικά πειράματα επάνω σε ποντίκια. Τους χορήγησαν σπερμιδίνη. Μια ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στα τυριά τσένταρ, παρμεζάνα και μπρι.
Όπως διαπίστωσαν, η ουσία αυτή σταματά τη βλάβη σε κατεστραμμένα κύτταρα του συκωτιού και τα εμποδίζει από το να αναπαραχθούν. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι το κλειδί για την αποφυγή του καρκίνου.

Ο επικεφαλής της έρευνας Leyuan Liu και οι συνεργάτες του βρήκαν πως τα ποντίκια στα οποία είχαν χορηγήσει σπερμιδίνη είχαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους κατά 25%.
Τις ίδιες ιδιότητες, εκτός από το τυρί, φάνηκαν να έχουν τα μανιτάρια, η σόγια και τα όσπρια.

Το τυρί είναι πολύ ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς στα συστατικά του συμπεριλαμβάνονται οι βιταμίνες, το ασβέστιο, το λίπος, η λακτόζη, η καζεΐνη, υδατάνθρακες, σάκχαρα και πρωτεΐνες. Τα ίδια συστατικά έχει και το γάλα, από το οποίο παράγεται. Το πλεονέκτημά του είναι ότι έχει πολύ μικρότερο όγκο από το γάλα και συνέπεια αυτού είναι να απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό.

Όπως λένε οι ειδικοί, ελπίζουν τα αποτελέσματα αυτά να οδηγήσουν τους ανθρώπους στο να κάνουν μικρά αλλά σταθερά βήματα προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Τώρα θα συνεχίσουν τις έρευνες τους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι ασφαλές να χορηγείται η σπερμιδίνη ως συμπλήρωμα διατροφής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Εθισμός στο τυρί; Κι όμως υπάρχει!
Τυρί που μειώνει την πίεση;