Οι τρεις πιο συχνοί λόγοι που προκαλούν πονοκέφαλο

17-05-2017

Δυστυχώς εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν καθημερινά από πονοκεφάλους. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές ενώ η ζέστη τώρα το καλοκαίρι κάνει τους πονοκεφάλους ακόμα εντονότερους. Ποιες είναι όμως οι πιο συχνές αιτίες που μας προκαλούν πονοκέφαλο;

1. Κακή ποιότητα ύπνου:
Η έλλειψη ύπνου αλλά και η κακή ποιότητα αυτού επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Μπορεί να επιτείνει τον πόνο στη μέση, να προκαλέσει λιγούρες, να επηρεάσει τη μνήμη και βέβαια να προκαλέσει εξάντληση. Έχει βρεθεί ότι η χρόνια αϋπνία προκαλεί χρόνιους πονοκεφάλους λόγω της απελευθέρωσης ορμονών του στρες.

2. Καφεΐνη:
Με την καφεΐνη ισχύει το εξής παράδοξο: Ενώ η λίγη καφεΐνη μπορεί να θεραπεύσει ένα πονοκέφαλο, γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί και συστατικό αναλγητικών φαρμάκων, η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε τελείως την καφεΐνη για να διαπιστώσετε αν οι πονοκέφαλοι οφείλονται σε αυτή.

3. Διατροφή:
Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι ταλαιπωρούνται από πονοκέφαλο μετά από κατανάλωση ζάχαρης ή πρόχειρου φαγητού. Ο βασικός ύποπτος πάντως, είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Να προτιμάτε τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα μη επεξεργασμένα κρέατα και να αποφεύγετε τα τυριά υψηλής παλαίωσης, τα οποία περιέχουν τυραμίνη, ουσία που σε πολλούς προκαλεί κρίσεις κεφαλαλγίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πονοκέφαλος: Χτυπά περισσότερο τις γυναίκες
Πονοκέφαλος: Οι μισοί από εμάς δεν παίρνουμε αναλγητικά