Σεξ: Οι συχνές επαφές κάνουν καλό στο μυαλό

24-06-2017

Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν αποδείξει τις θετικές ιδιότητες του σεξ για την υγεία μας. Τόσο την ψυχική όσο και την σωματική. Τώρα νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως οι συχνές σεξουαλικές επαφές μετά τα 50 κάνουν καλό και στο μυαλό.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρυ στη Βρετανία μελέτησαν 73 εθελοντές ηλικίας 50 έως 83 ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν την επιθεώρηση The Journals of Gerontology, Series B: Psychological and Social Sciences.
Όπως φάνηκε, 
το τακτικό σεξ στη μέση και την τρίτη ηλικία σχετίζεται με βελτιωμένες επιδόσεις σε πλήθος τεστ που αξιολογούν τις νοητικές δεξιότητες, όπως αυτά που εξετάζουν την ευχέρεια του λόγου, την οπτική αντίληψη και την χωροταξική νοημοσύνη.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε  και έδειξε πως όσοι έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν καλύτερη ευφράδεια, βελτιωμένη ικανότητα να αντιλαμβάνονται τα αντικείμενα και καλύτερη ικανότητα αξιολόγησης του χώρου ανάμεσα σε διάφορα αντικείμενα.

Αντιθέτως, δεν έδειξε να υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών και την προσοχή ή τη μνήμη.

«Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι δεν κάνουν σεξ, αλλά η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο κάνουν αλλά ωφελούν ταυτοχρόνως με πολλούς τρόπους την ευεξία τους», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Haley Right, από το Κόβεντρυ.

«Κάθε φορά που δημοσιεύεται μία νέα μελέτη για το θέμα, ερχόμαστε ένα βηματάκι πιο κοντά στο να κατανοήσουμε πού ακριβώς οφείλεται αυτή η συσχέτιση, ποιοι είναι οι υποκείμενοι μηχανισμοί και αν τελικά υπάρχει σχέση αιτίας-αποτελέσματος ανάμεσα στη σεξουαλική δραστηριότητα και σε βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η νοητική».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Σε αυτές τις πόλεις οι γυναίκες κάνουν περισσότερο
Σεξ: Πόσο αντέχει ένας άντρας σε μια νύχτα;