Απιστία: Οι 50αρηδες είναι οι πρωταθλητές

15-07-2017

Η απιστία είναι ο νούμερο ένα λόγος χωρισμού ανάμεσα στα ζευγάρια. Και οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όσο νεότερος είναι κανείς τόσο πιο μεγάλη είναι η πιθανότητα να απατήσει τον σύντροφο του. Αυτό όμως δεν ισχύει κανείς. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως τα ποσοστά απιστίας έχουν αυξηθεί και πως πρωταθλητές είναι οι 50αρηδες.

Ερευνητές από το Τμήμα Οικογενειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Utah στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν στοιχεία από την έρευνα General Social Survey.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, με τίτλο America’s New Generation Gap in Extramarital Sex, δημοσιεύτηκαν από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Ερευνών. Έδειξαν πως το 20% των Αμερικανών άνω των 55 ετών παραδέχτηκε πως έχει απατήσει τον σύντροφο του σε σύγκριση με το 14% των ανθρώπων κάτω των 55 ετών.

Από την έρευνα φάνηκε επίσης πως ενώ η απιστία παρουσιάζει άνοδο στις ηλικίες άνω των 55 ετών από το 2000, στις ηλικίες από 18 έως 55 παρουσιάζει μείωση.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Nicholas H. Wolfinger το φαινόμενο αυτό οφείλεται καθαρά στο χάσμα γενεών. Οι άνθρωποι που είναι σήμερα 55 ετών γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε μια εποχή σεξουαλικής επανάστασης που, όπως ισχυρίζεται ο ειδικός, είχε αντίκτυπο στο κοινωνικό τους DNA.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Social media: Δεν άλλαξαν την απιστία και τη ζήλια
Απιστία: Τα παθιασμένα φιλιά και το σεξ δια τηλεφώνου συνιστούν απιστία;
Απιστία: Αυτά είναι τα 5 σημάδια που δείχνουν πως σας απατά