Σεξ: Τα βιντεοπαιχνίδια φέρνουν γρήγορη εκσπερμάτιση

27-07-2017

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την σεξουαλική λειτουργία των αντρών. Ποιος θα περίμενε ένας από αυτούς τους παράγοντες να είναι και τα βιντεοπαιχνίδια. Κι όμως! Κάτι τέτοιο έδειξε νέα έρευνα Ιταλών επιστημόνων.

Η καθημερινή ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών, σύμφωνα με την νέα μελέτη.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Sapienza και Tor Vergata της Ρώμης στην Ιταλία ανέλυσαν δεδομένα από 396 άνδρες ηλικίας 18 έως 50 ετών, το 72% εκ των οποίων έπαιζε βιντεοπαιχνίδια για τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα και οι υπόλοιποι λιγότερο ή καθόλου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine»Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι εθελοντές έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια επί περισσότερο από μία ώρα καθημερινά είχαν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόωρη εκσπερμάτιση, αλλά περισσότερες να έχουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία σε σύγκριση με όσους δεν έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια. Στην πραγματικότητα, κανένας από τους παίκτες δεν φάνηκε να πληροί τα κριτήρια της γρήγορης εκσπερμάτισης, ενώ από τους άνδρες που δεν έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια μόνο στο 31% συνέβαινε το ίδιο. Το 34% των μη παικτών θεωρήθηκε ότι είχαν «πιθανή γρήγορη εκσπερμάτιση» και το 35% ότι πληρούσαν όλα τα κριτήρια της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες όσον αφορά τη στυτική λειτουργία, τη συχνότητα του οργασμού και τη συνολική ικανοποίηση από το σεξ ήταν ελάχιστες. Ωστόσο η ερωτική επιθυμία των μη παικτών ήταν εμφανώς υψηλότερη.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα βιντεοπαιχνίδια επιδρούν στο ντοπαμινεργικό σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου. Η ντοπαμίνη είναι μια ορμόνη που σχετίζεται με την απόλαυση και εμπλέκεται στην εκσπερμάτιση και στον οργασμό. Αυξάνεται επίσης όταν οι παίκτες αποδίδουν καλά στα παιχνίδια.

Η παραπάνω διαπίστωση μπορεί να επιτρέψει μια διαφορετική προσέγγιση στον ασθενή με γρήγορη εκσπερμάτιση και μειωμένη επιθυμία. Ωστόσο, χρειάζονται αρκετές μελέτες ακόμη για να αξιοποιήσουμε κλινικά αυτή τη πληροφορία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στη μέση ηλικία κάνουν καλό
Τα βιντεοπαιχνίδια τονώνουν τη μνήμη των ηλικιωμένων