Οι λίγοι φίλοι και καλοί μας κάνουν πιο ευτυχισμένους

28-08-2017

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αρκετά δημοφιλείς. Έχουν πολλές παρέες και βγαίνουν κάθε βράδυ με άλλους. Υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν μόνο έναν δυο φίλους αλλά καλούς και τους θεωρούν οικογένεια. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως εκείνοι που έχουν λίγους φίλους αλλά καλούς είναι πιο ευτυχισμένοι.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Virginia στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν για δέκα χρόνια 160 εφήβους από την ηλικία των 15 μέχρι να φτάσουν τα 25 έτη. Τα παιδιά ήταν από πολλές διαφορετικές φυλετικές, κοινωνικές και οικονομικές καταβολές.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Child Development.

Όπως διαπίστωσαν η επικεφαλής της έρευνας Rachel K. Narr και οι συνεργάτες, εκείνα τα παιδιά που έκαναν παρέα με λίγους αλλά πολύ στενούς φίλους είχαν λιγότερο κοινωνικό άγχος όταν έφτασαν στην ηλικία των 25 ετών. Είχαν επίσης περισσότερη αυτοπεποίθηση και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σημάδια κατάθλιψης σε σχέση με τα παιδιά που έκαναν παρέα με πολλούς συνομήλικους τους αλλά δεν είχαν τόσο στενές φιλίες.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί αυτό συμβαίνει επειδή μια πολύ στενή φιλία μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα για τον εαυτό μας και μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Φίλοι: Είναι πιο σημαντικοί από τους συγγενείς όταν μεγαλώνουμε
Σεξ: Είναι καλύτερο στα ζευγάρια που είναι και πολύ καλοί φίλοι