35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. και 2 χλμ. για παιδιά

26-12-2016

Η 35η διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας, του πλέον ιστορικού αγώνα της χώρας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου, από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ) σε συνεργασία με το περιοδικό RUNNER και σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχών με 1.238 δρομείς να ολοκληρώνουν την προσπάθειά τους σε χρόνο λιγότερο από 3 ώρες.

Στον αγώνα της σκυταλοδρομίας (2 Χ 10 χλμ.) τερμάτισαν 43 ομάδες, ενώ 114 μικροί δρομείς συμμετείχαν στον αγώνα των 2 χλμ. ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων σε 1.440.

Εκτός όμως από το αγωνιστικό μέρος ο φετινός 35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. απέδειξε ότι αθλητισμός και κοινωνική προσφορά όχι μόνο μπορούν να συνυπάρξουν αλλά και ότι ο συνδυασμός τους μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι, φιλοξενήθηκαν οι 6 ακόλουθες δράσεις-πρωτοβουλίες-σωματεία: «Άνοιξη» – Κίνηση για την Ποιότητα Ζωής Ανθρώπων με Υπερευαισθησίες, Αλλεργίες και Άσθμα, MDA Ελλάς, Φλόγα, «Χάρισε ζωή» (ΚΕΔΜΟΠ), ΑΡΣΙΣ «Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο», Γκολ στη φτώχεια.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια τόσο του μεγάλου χορηγού για δεύτερη συνεχή χρονιά, η εταιρεία αθλητικών ειδών Αsics, όσο και η ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Abbott.

Φωτάκης, Πουλίδου και Abbott οι μεγάλοι νικητές

Μεγάλος νικητής του αγώνα με πολύ καλή επίδοση ο Ανδρέας Φωτάκης, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής. Ο δρομέας του ΓΑΣ Καματερού τερμάτισε πρώτος σε χρόνο 1:09.44. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Καλομοίρης του ΑΠΣ Απόλλων ΔΑ με 1:10:08 και στην τρίτη ο Παναγιώτης Αλιφέρης με 1:11:05.

Στις γυναίκες νικήτρια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ήταν η Φιλίππα Πουλίδου με χρόνο 1:22.59. Η έμπειρη αθλήτρια του ΓΑΣ Ιλισσός πήρε άνετα τη νίκη ενώ ακολούθησαν τερματίζοντας μαζί στη δεύτερη θέση η Ανδριανή Δόμβρου και η Μυρσίνη Κολυφά με 1:24:42.

Στον αγώνα της σκυταλοδρομίας πρώτη ήταν η ομάδα της Abbott με τους Παναγιώτη Παπανδρεόπουλο και Σέζικ Μάρεκ να τερματίζουν σε 1:15.11. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ήταν η ομάδες των Τατάκου – Αμβράζη και των ΣΑΦΑΝΣ που κέρδισαν τόσο το έπαθλο της πολυπληθέστερης συμμετοχής όσο και αυτόν της πιο γρήγορης ομάδας.

Δυναμική παρουσία από την Abbott

Θέλοντας να δώσει το μήνυμα για έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής, η Αbbott έδειξε και έμπρακτα την υποστήριξή της σ’ αυτόν τον σκοπό συμμετέχοντας ως χορηγός στον 35ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. συμβάλλοντας σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση της διοργάνωσης. Η δράση της βέβαια ήταν εμφανής και στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς συμμετείχε με πολλές ομάδες στον αγώνα της σκυταλοδρομίας.

Έτσι εκτός από τη νικήτρια ομάδα της στον αγώνα της σκυταλοδρομίας (Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος – Σέζικ Μάρεκ) και οι υπόλοιπες ομάδες της τα πήγαν εξίσου καλά καταλαμβάνοντας την 5η (Αποστολίδης Αλέξανδρος – Αντώνης Χλέπας), την 11η (Αποστολίδη Δάφνη – Παπαθανασίου Πέτρος), τη 16η (Δρογγίτη Άννα – Φερέτος Μιχάλης), την 21η (Χρήστος Τούλας – Καίτη Πρεζεράκου) και την 34η θέση (Γεωργακόπουλος Ιωάννης – Αποστολίδης Πασχάλης) στη συνολική κατάταξη ενώ ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία της και στον παιδικό αγώνα των 2 χλμ. που πραγματοποιήθηκε παράλληλα.

Πολύτιμη βοήθεια

Η συμβολή τους στη βελτίωση της διοργάνωσης και στη δυνατότητα περισσότερων παροχών προς όλους τους δρομείς είναι καθοριστική. Οι υποστηρικτές του αγώνα για μία ακόμη φορά παρείχαν όλα όσα χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί άρτια μία διοργάνωση.

Σημαντική ήταν για μία ακόμη φορά η συνεισφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας που φρόντισαν για της κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, του Ο.Α.Σ.Α. για την παραχώρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, της ΤΡΑΜ Α.Ε. τόσο για τη διευκόλυνση κατά τη διέλευση των δρομέων από τις γραμμές, αλλά και του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που βρίσκεται πάντα δίπλα στις προσπάθειες του Σ.Δ.Υ. Αθηνών καθώς και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Γλυφάδας όπως και της Φλόγας που υποστήριξε με πολυπληθή ομάδα εθελοντών τον αγώνα.

Η εταιρεία Dole προσέφερε φρέσκα και γευστικά φρούτα σε όλους τους δρομείς στο διήμερο των εκδηλώσεων, το ενεργειακό αθλητικό ποτό LUCOZADE φρόντισε για την σωστή ενυδάτωση τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και στον τερματισμό, η εταιρεία Natura Pharm παρείχε τα κορυφαία προϊόντα περιποίησης ποδιών Gehwol σε όλους, οι Αττικές Διαδρομές φρόντισαν για την καλύτερη δυνατή σήμανση της διαδρομής και η εταιρεία Dimand προσέφερε τις υποδομές και την υποστήριξή της.