Έμειναν έγκυες χωρίς να κάνουν σεξ!

03-10-2017

Κι όμως! Δεν είναι μόνο  η Παναγία. Φαίνεται πως, όσο παράξενο κι αν φαίνεται, υπάρχουν γυναίκες που έχουν μείνει έγκυες χωρίς να έχουν κάνει σεξ. Πως γίνεται όμως αυτό;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας μελέτησαν 7.870 γυναίκες και κορίτσια από την περίοδο 1995 έως το 2009.
Τα αποτελέσματα της μελέτης με τίτλο National Longitudinal Study of Adolescent Health δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο περιοδικό British Medical Journal κι έχουν προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στη μεγάλη χώρα της αμερικανικής ηπείρου.
Γιατί; Όπως φάνηκε, μία στις 200 μητέρες έμειναν έγκυες χωρίς να έχουν κάνει σεξ!

Από την έρευνα προέκυψαν 45 γυναίκες και κορίτσια τα οποία δήλωσαν ότι περιήλθαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, χωρίς να έχουν συμμετοχή σε ερωτική πράξη και χωρίς να έχουν προβεί σε επιστημονικές μεθόδους τεκνοποίησης.
Το άρθρο εξηγεί ότι το φαινόμενο της παρθενογέννεσης, δηλαδή της γονιμοποίησης του ωαρίου χωρίς σεξουαλική πράξη, είναι εφικτό, ενώ σημειώνεται η Γέννηση του Ιησού Χριστού από την Παρθένο Μαρία, η οποία βεβαίως, αποδόθηκε στη θεϊκή παρέμβαση.

Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς την έρευνα, καθώς ανέλυσε τα στοιχεία των χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών που συμμετείχαν, καταλήγοντας σε ορισμένα δεδομένα.

Διαπίστωσαν ότι τα κορίτσια που είχαν μείνει έγκυες, παρόλο που ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν ποτέ σεξ με τη σύλληψη, μοιράστηκαν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Το 31% των κοριτσιών είχαν υπογράψει μια αποκαλούμενη «υπόσχεση αγνότητας», σύμφωνα με την οποία ορκίζονται – συνήθως για θρησκευτικούς λόγους – να μην κάνουν σεξ. Το 15% των γυναικών που δεν ήταν παρθένες και έμειναν έγκυες είπαν επίσης ότι είχαν υπογράψει τέτοιες δεσμεύσεις.

Περίπου το 28 τοις εκατό των γονέων «παρθένων» μητέρων δήλωσαν ότι δεν είχαν αρκετές γνώσεις για να συζητήσουν το φύλο και την αντισύλληψη με τις κόρες τους, σε σύγκριση με το 5 τοις εκατό των γονέων κοριτσιών που έμειναν έγκυες και είπαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε για να πετύχετε την εγκυμοσύνη;
Σεξ: Αυτές είναι οι στάσεις που αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης