Κρασί: Αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

01-11-2017

Πολλές γυναίκες έχουν πρόβλημα να πετύχουν την πολυπόθητη εγκυμοσύνη με τον παραδοσιακό τρόπο. καταφεύγουν σε σκευάσματα. Υπάρχει όμως κάτι πολύ πιο φυσικό που μπορεί να βοηθήσει. Νέα έρευνα δείχνει πως πέντε ποτηράκια κόκκινο κρασί το μήνα είναι η ιδανική ποσότητα για να αυξήσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, η καλή διατροφή, ο καλός ύπνος και η μείωση του άγχους αυξάνουν αισθητά τις πιθανότητες να συλλάβει μία γυναίκα.

Επίσης γνωρίζαμε ότι το αλκοόλ είναι απαγορευτικό κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της σύλληψης…

Ή μάλλον ήταν, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μία ήπια κατανάλωση κόκκινου κρασιού όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να μείνει μία γυναίκα έγκυος.
Για την ακρίβεια, πέντε ποτηράκια κόκκινο κρασί το μήνα, είναι η ιδανική ποσότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η μελέτη εντόπισε μία σύνδεση μεταξύ του κόκκινου κρασιού και της καλής υγείας των ωοθηκών, το μέρος, δηλαδή, που παράγονται τα ωάρια.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας επισημαίνουν ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα αφορούν μόνο τα πέντε ποτήρια κόκκινου κρασιού το μήνα, καθώς το λευκό κρασί, η μπύρα, τα οινοπνευματώδη ποτά ή περισσότερα από πέντε ποτήρια κόκκινου κρασιού, δε βοηθούν στην προσπάθεια σας να μείνετε έγκυος.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να εξετάσουν την επίδραση του αλκοόλ στη γονιμότητα επειδή τα προηγούμενα ευρήματα ήταν «αντικρουόμενα». Οι ερευνητές εξέτασαν 135 γυναίκες ηλικίας 18 έως 44 ετών και μέτρησαν το «απόθεμα» στις ωοθήκες τους.

Η μέτρηση του θύλακα Antral (AFC) είναι ο τυπικός τρόπος αξιολόγησης της γονιμότητας μιας γυναίκας. Ο μέσος αριθμός για μια γυναίκα στα 30 της χρόνια, κυμαίνεται στα 12 ή 13, αλλά αυτός μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Οι γυναίκες που έπιναν μέτριες ποσότητες κόκκινου κρασιού βρέθηκαν να έχουν το υψηλότερο απόθεμα στις ωοθήκες.

Η επικεφαλής της μελέτης, Dr. Ashley Eskew, αναφέρει: «Ο αντίκτυπος του τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών προτύπων και της πρόσληψης αλκοόλ στο απόθεμα ωαρίων, δεν είναι ξεκάθαρος» και συμπληρώνει: «Σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να καθοριστεί εάν η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με το απόθεμα ωαρίων στις ωοθήκες».

Όπως αποδείχθηκε, μία ήπια κατανάλωση κρασιού – πέντε ποτήρια το μήνα- βοηθά στην καλή υγεία των ωαρίων.

Η Dr. Eskew καταλήγει: «Δεν είμαστε σίγουροι για το πώς ακριβώς το κόκκινο κρασί μπορεί να ενισχύσει την καλή υγεία των ωαρίων, αλλά θα μπορούσε να συμβαίνει, επειδή, περιέχει την αντιφλεγμονώδη ένωση ρεσβερατρόλη».

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν στην Αμερικανική Κοινότητα για την Αναπαραγωγική Ιατρική στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες συνέστησαν μεγάλη προσοχή στα ευρήματα αυτά, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται μια μελέτη μεγαλύτερης κλίμακας για να εξαχθούν πιο έγκυρα συμπεράσματα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτές είναι οι στάσεις που αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης
Πότε ένα τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει ψευδώς θετικό