Απιστία: Στα πόσα χρόνια σχέσης αρχίζει η γυναίκα να κοιτά αλλού;

13-11-2017

Υπάρχει η έκφραση επτά χρόνια φαγούρα η οποία αναφέρεται στα χρόνια που χρειάζεται σε μια σχέση για να ξεκινήσουν τα προβλήματα. Φαίνεται όμως πως υπάρχει και μια αλήθεια πίσω από αυτή τη φράση. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αυτό είναι το χρονικό «παράθυρο» κατά το οποίο οι γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν τους συντρόφους τους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων που εκπόνησαν την εν λόγω μελέτη, οι γυναίκες σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι πιο πιθανό να ξενοκοιτάξουν μεταξύ του έκτου και του δέκατου χρόνου του γάμου ή της σχέσης τους.

Στην περίπτωση των ανδρών, τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν πιο συγκεχυμένα, ωστόσο οι πιθανότητες για απιστία έδειχναν να αυξάνονται σημαντικά μετά το 11ο έτος της σχέσης.
Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δύο σκέλη, συμμετείχαν συνολικά 423 άτομα, από τα οποία ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη σημασία της μονογαμίας και τους παράγοντες που τους βοηθούν να αντισταθούν στους «πειρασμούς» μετά από ορισμένα χρόνια σχέσης. Οι συμμετέχοντες επίσης κλήθηκαν να απαντήσουν εάν θα απατούσαν τους συντρόφους τους, εφόσον παρουσιαζόταν κάποια ευκαιρία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο The Journal of Sex Research, οι συνηθέστεροι παράγοντες που δρουν αποτρεπτικά στην απιστία είναι η επιθυμία συμμόρφωσης με τους ηθικούς κανόνες της σημασίας και ο φόβος της μοναξιάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Απιστία: Πως αλλάζει τη σχέση;
Απιστία: Πιο συχνή στα χρόνια των social media