Με την προσκόμιση της άδειας επαγγέλματος οι αποζημιώσεις σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ψυχολόγους

21-03-2018

Με την προσκόμιση αντιγράφου της άδειας-βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή και Ψυχολόγου, θα γίνεται πλέον η αποζημίωσης των δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού, «για την απόδοση δαπανών για θεραπείες ειδικής αγωγής σε δικαιούχους, απαιτείται η κατάθεση της αντίστοιχης άδειας-βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος του εκδότη του φορολογικού παραστατικού, καθώς και του διενεργούντος την θεραπεία, στην περίπτωση που πρόκειται για διαφορετικά φυσικά πρόσωπα (περίπτωση της επέκτασης δραστηριοτήτων)».

Όπως διευκρινίζει, «στις περιπτώσεις αιτημάτων για τα οποία δεν έχουν συνυποβληθεί οι σχετικές άδειες-βεβαιώσεις των ανωτέρω κατηγοριών θεραπευτών, ή δεν εμπεριέχονται στους φακέλους που μεταφέρθηκαν από τις υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), θα πρέπει να αναζητηθούν, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απόδοση των δαπανών στους δικαιούχους».

Σημειώνεται ότι για την άσκηση του επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή, του Εργοθεραπευτή και του Ψυχολόγου, προϋπόθεση αποτελεί η απόκτηση άδειας-βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος, σύμφωνα με το κάτωθι θεσμικό πλαίσιο:

1) Λογοθεραπευτές, Π.Δ.176/2014 (ΦΕΚ.279Α΄) όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 49/2016 (ΦΕΚ 80Α΄).

2) Εργοθεραπευτές, Π.Δ.83/1989 (ΦΕΚ.37Α΄).

3) Ψυχολόγοι, ν.991/1979 (ΦΕΚ.278Α΄) όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον ν.2646/1998 (ΦΕΚ.236Α΄ ).