DEMO: Με γνώμονα την καινοτομία και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο

09-07-2018

Mε περισσότερα από 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα και στον κόσμο, η DEMO ABEE έχει ένα μόνο στόχο, να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές επιλογές στον φαρμακευτικό κλάδο. Από την ίδρυση της, επιδιώκει να  προσφέρει καινοτόμα, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, βελτιώνοντας τη ζωή των ασθενών σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την DEMO, η πρόοδος και η επιτυχία της εταιρείας πηγάζει από την κοινωνική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τομείς που αποτελούν στρατηγικό πυλώνα για τη φαρμακοβιομηχανία.  Για το λόγο αυτό έχει καταρτίσει και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με πυλώνες, 1. τους εργαζόμενους, 2. τη κοινωνία 3. το περιβάλλον και 4. την αγορά.

Η επιτυχία της εταιρείας βασίζεται στους ανθρώπους της

Σήμερα, η DEMO απασχολεί 870 εργαζόμενους ενώ πριν από 2 χρόνια απασχολούσε 650 άτομα, με το 65% των εργαζομένων να είναι ηλικίας 25-40 και ένα στα τρία άτομα να έχει τουλάχιστον 8ετή εμπειρία. «Aπό το  2011 που ξεκινά η ουσιαστική μεγάλη ύφεση για την Ελλάδα, στη DEMO όχι μόνο δεν προχωρήσαμε σε απολύσεις και μειώσεις προσωπικού αλλά αντιθέτως προσφέρουμε διαρκώς νέες θέσεις και ευκαιρίας εργασίας, συμβάλλοντας στη τόνωση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας και στη μείωση της φυγής επιστημόνων στο εξωτερικό», επισημαίνει ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της βιομηχανίας φαρμάκων κ. Σταύρος Δέμος, τονίζοντας ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την Ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και «τροφοδοτείται» από υψηλό επιστημονικό προσωπικό, κάτι που αποκτά μεγαλύτερη σημασία τώρα, στην εποχή του brain drain.

Πρωτοποριακά προγράμματα και ενέργειες για την ασφάλεια και την υγεία

Με γνώμονα τον εργαζόμενο και την ασφάλεια του, η DEMO διαθέτει ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης και υγείας που αφορά όλους τους  εργαζόμενους και ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο ιατρείο.

Εκτός από αυτό, προχώρησε σε συνεργασία με  Μαιευτήρα, Χειρουργό – Γυναικολόγο, ο οποίος θα παρέχει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός των εγκαταστάσεων, δωρεάν υπηρεσίες σε κάθε εργαζόμενη που επιθυμεί να συζητήσει και να αναζητήσει συμβουλές για οποιοδήποτε γυναικολογικό θέμα.

Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε γυναικολογικό ιατρείο, στο οποίο οι γυναίκες εργαζόμενες της DEMO εξετάζονται εγκαίρως και δωρεάν, με TEST PAP ή/και ψηλάφηση μαστού.

Η πρωτοποριακή αυτή ενέργεια της Βιομηχανίας, μια προσφορά στο γυναικείο προσωπικό της που αριθμεί τα 450 άτομα, αποτελεί πρωτοτυπία, για τα ελληνικά αλλά και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά είναι ύψιστης σημασίας

Στον πυρήνα της κοινωνικής προσφοράς της DEMO, βρίσκεται και η εθελοντική προσφορά των εργαζομένων. Το 2018 διοργανώθηκε για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά η ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων της εταιρείας.  Οι μονάδες που συλλέγονται κάθε χρόνο εμπλουτίζουν την Τράπεζα Αίματος της DEMO και είναι διαθέσιμες για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών του ανθρώπινου δυναμικού της.

Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει τον Οργανισμό MAKE – A – WISH (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) υιοθετώντας ευχές και συμμετέχοντας στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την ομάδα του.

Η ποδοσφαιρική Ομάδα της DEMO αναδείχθηκε για 4η χρονιά πρωταθλήτρια 2018 στο τουρνουά 5 Χ5 του ΣΦΕΕ.

Τέλος, συστάθηκε πρόσφατα και η θεατρική ομάδα των εργαζομένων με τον τίτλο “panDEMOnium”, η οποία με μεγάλη επιτυχία ανέβασε την παράσταση του έργου «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ»  στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Σύμφωνα με την DEMO, το θέατρο θα προσφέρει χαρά και συγκίνηση εντός και εκτός εταιρείας για αυτό και αποσκοπούν η παράσταση να ανέβει και σε χώρους  Παιδιατρικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και ΜΚΟ.

Η DEMO στηρίζει και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο με δωρεές και χορηγίες σε μια χρονική περίοδο όπου η αρωγή είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Στήριξε τον Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με δωρεά ενός ποσού, ενώ στους ορούς  της εταιρείας απεικονίστηκε το γνωστό σήμα του Χαμόγελου ως υπενθυμηστικό της δράσης του.

Στήριξε τον Οργανισμού “Couers Pours Tous” στη συναυλία που διοργάνωσε τον Χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής, με τους Σ. Κορκολή και Nicola Piovani. με σκοπό τα έσοδα να δοθούν στους σκοπούς του Ιδρύματος (να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.)

 

Κάθε χρόνο είναι χορηγός στην προσπάθεια της Ομάδας Αιγαίου. Το 2018  για 5η συνεχή χρονιά,  χορήγησε ένα χρηματικό ποσό για την κάλυψη του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες θα υποβληθούν δωρεάν οι κάτοικοι 9 μικρών και ακριτικών νησιών.

 

Παράλληλα στηρίζει μέσω δωρεάς, τον Οργανισμό «Μαζί για το Παιδί», στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», με Δωρεά σκευασμάτων της εταιρείας σε Κοινωνικά Φαρμακεία νησιών καθώς και δωρεά βιβλίων σε καταστήματα κράτησης

 

Υποστηρικτής και χορηγός στον αθλητισμό και τις εθνικές συμμετοχές

Η DEMO ABEE είναι υπερήφανος υποστηρικτής και χορηγός του Παραολυμπιονίκη του Αλπικού Σκί Μάκη Καλαρά ενώ συνεχίζει για 3η χρονιά την αρωγή της στον νεαρό αθλητή του Παναθηναϊκού Σάββα Καββαδία, στηρίζοντας τον στις συμμετοχές του στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

 

Τέλος από το τέλος του 2017 η DEMO στηρίζει έναν νέο και σπουδαίο αθλητή ιστιοπλοΐας, που μάλιστα βρίσκεται στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία του,  τον Παναγιώτη Ματσαδέ. Ο Παναγιώτης, 16 ετών είναι  μέλος της Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας Νέων στην κλάση σκαφών 420 και έχει διακριθεί σε όλες τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα και Διεθνώς.