Αποσμητικό: Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε

17-07-2018

Καλοκαίρι και μία βόλτα με τα μέσα μεταφοράς είναι αρκετή για να σου φέρει στο μυαλό το αποσμητικό… για τους ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η δυσοσμία της μασχάλης έχει να κάνει περισσότερο με τα βακτήρια, παρά με τον ιδρώτα. Μάλιστα, ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να βρουν ένα νέο τύπο αποσμητικού, που να καταπολεμά τα βακτήρια.

Μέχρι, όμως, να ανακαλυφθεί αυτός ο νέος τύπος αποσμητικού, στην αγορά κυκλοφορούν πολλοί τύποι, που έχει να επιλέξει ο καταναλωτής. Προτού, όμως, αγοράσετε ένα αποσμητικό, θα πρέπει να γνωρίζετε πέντε στοιχεία, για καλύτερα αποτελέσματα.

Αποσμητικό ή αντιιδρωτικό;
Τα αποσμητικά (deodorant) καταπολεμούν τη μυρωδιά, σκοτώνοντας τα βακτήρια που υπάρχουν στο δέρμα. Αντίθετα, τα αντιιδρωτικά (antiperspirant) εμποδίζουν τον ιδρώτα, με το φράξιμο των πόρων και τη χρήση αλουμινίου. Στην πραγματικότητα, τα αντιιδρωτικά είναι ένα κοκτέιλ φαρμάκων και η απόφραξη των πόρων, αλλάζει τη λειτουργία του σώματος κι όχι μόνο. Μάλιστα, τα συνδέουν με τον καρκίνο του μαστού.

Φυσικά ή βιολογικά αποσμητικά;
Τα φυσικά αποσμητικά, έχει αποδειχθεί ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα άλλα. Περιέχουν υποαλλεργικά συστατικά, φυσικά αιθέρια έλαια, τα οποία δρουν κατά των βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τον τύπο του αποσμητικού;
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, που να λέει ότι πρέπει να αλλάζετε τύπο ή μάρκα αποσμητικού. Αν έχει αποτελέσματα και σας ταιριάζει, δεν χρειάζεται να το αλλάξετε.

Πόσο συχνά πρέπει να βάζετε μέσα στην ημέρα;
Και πάλι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση αποσμητικού μέσα στην ημέρα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Είναι προτιμότερο να βάζετε μία φορά το πρωί ή δύο φορές μέσα στην ημέρα, αν χρειάζεται.

Κάντε έρευνα αγοράς
Προτού αγοράσετε ένα αποσμητικό, μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο πληροφορίες και γνώμες άλλων, που το έχουν χρησιμοποιήσει. Θα σας φανούν χρήσιμες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αποσμητικό: Τι λάθος κάνω και δεν είναι αποτελεσματικό