Σεξ: Έχουν και οι γυναίκες εκσπερμάτιση;

03-08-2018

Όπως λένε οι ειδικοί, ορισμένες γυναίκες όταν φτάνουν σε οργασμό αποβάλουν ένα υγρό από τα γεννητικά τους όργανα με τρόπο τέτοιο που θυμίζει την ανδρική εκσπερμάτιση. Είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στο 10% – 50% των γυναικών. Βέβαια, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλές γυναίκες δε γνωρίζουν ότι αυτό συμβαίνει, καθώς το υγρό που συνδέεται με τον οργασμό επιστρέφει στην κύστη και δεν αποβάλλεται από το σώμα.

Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι το υγρό αυτό που συνδέεται με τον γυναικείο οργασμό ήταν ούρα, γεγονός που προκαλούσε ντροπή και ανησυχία στις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, όμως, το υγρό αυτό έχει πολλές ομοιότητες με το προϊόν της ανδρικής εκσπερμάτισης.

Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι, αλλά η έρευνα δείχνει ότι στο φαινόμενο εμπλέκονται οι αδένες του Skene, οι οποίοι βρίσκονται στα τοιχώματα του κόλπου κοντά στη ουρήθρα. Πολλοί πιστεύουν ότι η γυναικεία εκσπερμάτιση λαμβάνει χώρα όταν το σημείο G ερεθίζεται. Το σημείο G είναι μια ευαίσθητη περιοχή 4-5 εκατοστά από την είσοδο του κόλπου, ο ερεθισμός του οποίου μπορεί να επιφέρει έντονη σεξουαλική ευχαρίστηση. Οι αδένες του Skene είναι κοντά στο σημείο G και γι’ αυτό θεωρείται ότι η διέγερσή του μπορεί να προκαλέσει εκκρίσεις από τους αδένες που δίνουν μια εικόνα παρόμοια με αυτή της εκσπερμάτισης.

Το ποσό του υγρού διαφέρει σημαντικά από γυναίκα σε γυναίκα. Άλλες γυναίκες εκκρίνουν μια πολύ μικρή ποσότητα κι άλλες χρειάζεται να κάνουν σεξ πάνω σε πετσέτα για να προφυλάξουν τα σεντόνια.

Σε κάθε περίπτωση οι γυναίκες δεν πρέπει να ανησυχούν για αυτό το φαινόμενο της «γυναικείας εκσπερμάτισης». Κάποιες αισθάνονται ντροπή όταν συμβαίνει, αλλά στην πραγματικότητα οι σύντροφοι δεν ενοχλούνται καθόλου από αυτό. Ωστόσο εάν οι γυναίκες παρατηρούν μη συνηθισμένες κολπικές εκκρίσεις ή εκκρίσεις που προκαλούν ανησυχία θα πρέπει να απευθυνθούν στον γυναικολόγο τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφωνία των ζευγαριών στο κρεβάτι
Σεξ: Γιατί οι άνδρες έχουν πιο πλούσια ερωτική ζωή