Οι ενήλικες με κατάθλιψη και στρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό

30-08-2018

Στις ημέρες μας η κατάθλιψη και το στρες θερίζουν αφού η αγωνία για το αύριο μεγαλώνει και η αδυναμία να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, μας οδηγεί πολλές φορές σε αδιέξοδο. Τώρα, νέα έρευνα Σκωτσέζων και Αυστραλών επιστημόνων δείχνει πως όσοι ενήλικες έχουν στρες και κατάθλιψη έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 222.000 ανθρώπους άνω των 45 ετών. Τα αποτελέσματα τους δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Όπως φάνηκε όσοι παρουσίαζαν συμπτώματα κατάθλιψης ή στρες είχαν ως και 45% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό. 

Φυσικά, αυτή είναι μια ακόμα έρευνα που επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Απλά αυτή η μελέτη δείχνει και τις διαφορά των πιθανοτήτων για έμφραγμα και εγκεφαλικό ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες με κατάθλιψη και στρες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες έχουν 44% περισσότερες πιθανότητες για εγκεφαλικό ενώ για τους άνδρες φάνηκε πως έχουν 30% περισσότερο κίνδυνο για έμφραγμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: