Δύο γιατροί του “Ευαγγελισμού” μιλούν για πλαστογράφηση των υπογραφών τους στις γνωματεύσεις για τον Αριστείδη Φλώρο! – Έγγραφο από την Νάγια Μητσάκη στον εισαγγελέα

31-08-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Νέα, εντυπωσιακή όσο και αμφιλεγόμενη τροπή λαμβάνει η υπόθεση της αποφυλάκισης του καταδικασθέντος για το σκάνδαλο της εταιρείας Energa – Hellas Power Αριστείδη (Άρη) Φλώρου.

Σε δήλωσή της στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, η γιατρός του εργαστηρίου μελέτης ύπνου του νοσοκομείου της Αθήνας “Ευαγγελισμός” υποστηρίζει εγγράφως την Παρασκευή 31 Αυγούστου τα εξής:

«Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωρίζω.

Έχει θίγει η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια”.

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Λάμπρου».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το left.gr, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, που αποκάλυψε το «documentonews.gr». Σύμφωνα με το έγγραφο, η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι «ανυποστάτη», καθώς η γιατρός που την υπέγραψε δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ.

Αναλυτικά το έγγραφο: 

“Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμός…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρίας Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ» είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

Π. Γκουλάκη – Μητσάκη”.

Το σημείο Γ του εγγράφου της Νάγιας Μητσάκη, όμως, δεν φαίνεται να αντέχει στον έλεγχο, καθώς στον φάκελο του Αριστείδη Φλώρου υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πανομοιότυπες ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες υπογράφονται, μάλιστα, από δύο διαφορετικούς γιατρούς του “Ευαγγελισμού”…

 

Ένα 24ωρο στον “Ευαγγελισμό” πέρασε ο Αριστείδης Φλώρος…

 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Αριστείδης Φλώρος δηλώνει κατηγορηματικά ότι έμεινε ένα 24ωρο και κοιμήθηκε μία βραδιά στον “Ευαγγελισμό”, γεγονός το οποίο φαίνεται ότι είναι επίσης σε θέση να αποδείξει.

Εάν ισχύει ο ως άνω ισχυρισμός, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Αριστείδης Φλώρος υπεβλήθη και στην επίμαχη μέτρηση με το μηχάνημα υποστήριξης, στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του “Ευαγγελισμού”…

 

Δεύτερος γιατρός του “Ευαγγελισμού” μιλά για πλαστογραφία

 

Για πλαστογράφηση της υπογραφής του κάνει λόγο, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 31 Αυγούστου, και δεύτερος γιατρός που εμπλέκεται στην υπόθεση Φλώρου.

Ο Σπύρος Ζακυνθινός, διευθυντής Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στον Ευαγγελισμό δήλωσε στο protothema.gr:

«Τόσο η εξέταση, όσο και η υπογραφή μου σε αυτήν είναι πλασματικές. Ουδέποτε είδα τον κ. Φλώρο ή κάποια από τις εξετάσεις του. Εχω στείλει έγγραφη αναφορά στη διοικήτρια του νοσοκομείου και στον ΕΦΚΑ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πηγή: Συνελήφθη ο Αριστείδης Φλώρος -Εξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα | iefimerida.gr