Από 1ης Οκτωβρίου ενεργοποιείται το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο ιατροτεχνολογικών προϊόντων

19-09-2018

Από 1ης Οκτωβρίου ενεργοποιείται από τον ΕΟΦ το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώου ιατροτεχνολογικών προϊόντων.  Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική νομοθεσία (Ν.1316/1983 άρθρο 27.4), «κάθε Βιομηχανική και Εμπορική επιχείρηση έχει υποχρέωση να παρέχει στον ΕΟΦ όλα τα ζητούμενα στοιχεία και τις απαιτούμενες διευκολύνσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία του μηχανογραφικού συστήματος».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΦ καλεί τους διανομείς με έδρα στην Ελλάδα, που διαθέτουν στην ελληνική αγορά Ιατροτεχνολογικά προϊόντα, να καταχωρίσουν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Ι/Π τα στοιχεία της έδρας τους και τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα που θέτουν στην Ελληνική αγορά. Καλούνται οι οικονομικοί φορείς οι οποίοι πρώτοι θέτουν προϊόντα στην Ελληνική αγορά  (εισαγωγείς, διανομείς, “αποκλειστικοί αντιπρόσωποι”),

– να κοινοποιήσουν μέσω του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Ι/Π τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που ήδη κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

– να κοινοποιούν μέσω του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Ι/Π, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που πρόκειται να θέσουν σε κυκλοφορία, πριν από την έναρξη χρήσης τους στην Ελληνική αγορά.

Η καταχώριση των προϊόντων μπορεί να γίνεται σταδιακά ενώ η  καταχώριση των προϊόντων που ήδη κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις  31/01/2019.

Σημειώνεται πως για την κοινοποίηση των προϊόντων δεν απαιτείται παράβολο.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων ΕΟΦ, μπορείτε να μεταβείτε στην παρακάτω διασύνδεση για την αυτόματη απόδοση κωδικών (όνομα χρήστη/user name & συνθηματικό/password) www.eof.gr/web/guest/services.

– Η λήψη κωδικών είναι δυνατή για όλους τους οικονομικούς φορείς.