Σεξ: 5 τρόποι με τους οποίους η αποχή βλάπτει την υγεία

01-10-2018

Είναι γνωστό από τις αμέτρητες έρευνες που έχουν γίνει πως το σεξ είναι καλό όχι μόνο για την καλή υγεία και του σώματος αλλά και του μυαλού.

Παρακάτω θα δειτε μόνο 5 από τους τρόπους με τους οποίους η αποχή από το σεξ μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σας:

1. Αγχος
Το σεξ βοηθά τους ανθρώπους να αποβάλλουν το πολύ άγχος, καθώς απελευθερώνονται χημικές ουσίες όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη που μας βοηθούν να χαλαρώνουμε και να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι.

2. Λεπταίνουν τα τοιχώματα του κόλπου
Το σώμα σταματά να παράγει οιστρογόνα και αυτό μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε κολπική ατροφία, μια κατάσταση όπου τα κολπικά τοιχώματα γίνονται πολύ λεπτά, ξηρά και πιο επιρρεπή στο να σκιστούν.

3. Αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη
Σύμφωνα με μία μεγάλη μελέτη, οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα είχαν πολύ μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Ο λόγος; Η συχνή εκσπερμάτιση απομακρύνει δυνητικά επιβλαβείς ουσίες από τον προστάτη, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν τον σχηματισμό καρκινικών όγκων.

4. Αυξάνεται ο κίνδυνος στυτικής λειτουργίας
Οι άνδρες που κάνουν σπάνια σεξ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία από αυτούς που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα. Δεδομένου ότι το πέος είναι μυς, η συχνή εξάσκησή του συμβάλλει στη διατήρηση της ισχύος του με παρόμοιο τρόπο που η σωματική άσκηση βοηθά στη διατήρηση της δύναμης του σώματος.

5. Ο οργανισμός γίνεται πιο επιρρεπής στα κρυολογήματα
Το λιγότερο σεξ μπορεί να μειώσει την έκθεση σε μικρόβια, όμως από την άλλη μειώνεται η ανοσοσφαιρίνη (lgA) κατά 30% σύμφωνα με μια έρευνα που έχει γίνει, μια πρωτείνη που καταπολεμά τις λοιμώξεις και αποτελεί μία από τις καλύτερες άμυνες του οργανισμού έναντι των ιών.

Είτε τα ερωτικά σας περνούν δύσκολα τον τελευταίο καιρό είτε απέχετε για προσωπικούς λόγους, το σεξ επηρεάζει θετικά τον οργανισμό και η έλλειψή του μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο για την υγεία.

Ποια είναι η «δόση» που συνιστούν οι ειδικοί για να αποφύγουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα;
Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η καλύτερη δράση του σεξ στον οργανισμό επιτυγχάνεται όταν η συχνότητά του δεν είναι μικρότερη από μία φορά την εβδομάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Ποια είναι η καλύτερη στάση για τον πόνο στη μέση