Χωρίς προέγκριση από το ΚΕΣΥ η νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές σε επείγουσες περιπτώσεις

09-10-2018

Ακόμη και χωρίς προέγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) θα μπορούν οι δικαιούχοι του ΕΟΠΥΥ να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές ή να πραγματοποιούν θεραπευτικές πράξεις στερεοτακτικής  –ακτινοχειρουργικής . αυτό αποφάσισε το Δ. Σ. του ΕΟΠΥΥ για τις επείγουσες περιπτώσεις νοσηλείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, ο ΕΟΠΥΥ «ενέκρινε πως στις επείγουσες περιπτώσεις : α) νοσηλείας ή β) θεραπευτικών πράξεων στερεοτακτικής  –ακτινοχειρουργικής  (με κωδικούς e-dapy 030000044 και 030000045)  ασφαλισμένων και όπου απαιτείται απόφαση ΚΕΣΥ , ( διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, ακτινοχειρουργική cyber knife, xknife, γknife)  ο συμβεβλημένος πάροχος  θα  νοσηλεύει ή θα πραγματοποιεί τις σχετικές πράξεις στον ασφαλισμένο, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, ακόμη και εάν η εγκριτική απόφαση του ΚΕΣΥ εκδοθεί μεταγενέστερα της περιόδου νοσηλείας ή πραγματοποίησης της σχετικής θεραπευτικής πράξης».

Στην συνέχεια και εφόσον ο ασφαλισμένος λάβει εγκριτική απόφαση θα   την προσκομίζει στον πάροχο, ο οποίος με την διαδικασία της  συμπληρωματικής υποβολής ( και ενημερωτικό σημείωμα που θα εξηγεί γιατί η δαπάνη υποβλήθηκε συμπληρωματικά) θα την υποβάλλει στον ΕΟΠΥΥ προς αποζημίωση, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.