Εγκυμοσύνη: Κάντε σεξ δυο φορές για να αποκτήσετε μωρό

Ορισμένα ζευγάρια δυσκολεύονται να αποκτήσουν μωρό με τον φυσιολογικό τρόπο. Τώρα, Κινέζοι ερευνητές λένε πως αν θέλει ένα ζευγάρι να αποκτήσει απογόνους,πρέπει να κάνει σεξ δύο φορές σε μία νύχτα. Γιατί; Το σπέρμα είναι πιο δυνατό και πιο γρήγορο κατά την δεύτερη ανδρική κορύφωση.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» επικαλούμενη κινεζική έρευνα,το σπέρμα «κολυμπά» ταχύτερα κι έχει περισσότερες πιθανότητες να γονιμοποιήσει το ωάριο σε μία με τρεις ώρες μετά την δεύτερη εκσπερμάτιση.

Αυτό επίσης καθιστά τις γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση να έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης, προσθέτει οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το σπέρμα που συλλέχθηκε τρεις ώρες μετά από την δεύτερη εκσπερμάτιση, «κολυμπούσε» ταχύτερα κι είχε περισσότερες πιθανότητες γονιμοποίησης ωαρίου.

Η έρευνα Κινέζων επιστημόνων έρχεται σε αντίθεση με την επικρατέστερη θεωρία σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας χρειάζεται από 24 έως 36 ώρες για να «αναπληρώσει» την τράπεζα σπερματοζωαρίων μετά την πρώτη εκσπερμάτιση.

Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Ντα Λι στο Νοσοκομείο Σεντζγίνγκ έλαβαν δείγματα σπέρματος από 250 άνδρες, δύο ημέρες και μερικές ώρες μετά την δεύτερη εκσπερμάτιση.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνέκριναν την ποσότητα του σπέρματος και την ταχύτητά του μεταξύ των διαφόρων δειγμάτων.

Τα αποτελέσματα της κινεζικής έρευνας βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που η υπογονιμότητα πλήττει περίπου το 11% των γυναικών και το 9% ανδρών αναπαραγωγικής ηλικίας στις ΗΠΑ.
Στη Βρετανία, περίπου ένα στα επτά ζευγάρια δυσκολεύεται να τεκνοποιήσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Εγκυμοσύνη: Το στρες αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη στην ενήλικη ζωή του μωρού

In this article