Νέα χρυσή διάκριση για την AbbVie

11-10-2018

Η AbbVie κατέλαβε την πρώτη θέση στα HR Awards 2018, στην κατηγορία «Health & Well-Being» και ειδικότερα το βραβείο «Excellence in Workplace Well-being». Η συγκεκριμένη κατηγορία αναδεικνύει όλες εκείνες τις πρακτικές που στόχο έχουν να διασφαλίσουν την υγεία και την ευεξία στον εργασιακό περιβάλλον σε κάθε επίπεδο.

Η AbbVie ακολουθεί στρατηγικές και πρακτικές που βελτιώνουν την εργασιακή πραγματικότητα για τους ανθρώπους της. Μεταξύ άλλων, εφαρμόζει πολιτικές για την υγεία και την ευεξία που υπερβαίνουν κατά πολύ τις τυπικές υποχρεώσεις. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί σειρά δράσεων που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στο πλαίσιο των παγκόσμιων πρωτοβουλιών της AbbVie, Vitality & World of Well-Being, και συμπεριελάμβαναν μεταξύ άλλων, συνεδρίες ‘’Tai Chi Chuan’’ και ‘’Chair Massage’’.  Στην ίδια κατεύθυνση, διατροφολόγος παρέχει δωρεάν λιπομετρήσεις και μετρήσεις μεταβολισμού σε εργαζομένους που το επιθυμούν, καθώς και συμβουλές διατροφής με βάση το ατομικό προφίλ του κάθε εργαζόμενου. Και βέβαια στην στρατηγική ολιστικής ευζωίας εντάσσεται και η προαγωγή της υγιεινής διατροφής και των σωστών διατροφικών συνηθειών, μέσω του πρωινού που προσφέρει η εταιρεία στους εργαζόμενους καθημερινά.

Η πρόληψη και προστασία της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους, η στήριξη της μητρότητας, αλλά και η διαμόρφωση ενός ευχάριστου χώρου εργασίας κατέχουν κεντρική θέση στη στρατηγική της AbbVie. Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους να πραγματοποιούν ετήσιο check-up εντελώς δωρεάν, όπως και εμβολιασμό για την κοινή γρίπη σε όσους το επιθυμούν. Η ενίσχυση της μητρότητας και του μητρικού θηλασμού  είναι επίσης αυτονόητη στην AbbVie  Και για αυτό το σκοπό έχει προβλεφθεί οβλεφθε το σκοποτελεί δικαίωμαwards χώρος θηλασμού και κάθε θηλάζουσα μητέρα έχει τη δυνατότητα να συλλέγει το γάλα και να το αποθηκεύει σε ειδικό ψυγείο. Για την προαγωγή της υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, η εταιρεία υλοποίησε επίσης, 2 ολοήμερα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Τέλος, το ‘’σπίτι’’ της AbbVie Ελλάδας φέτος επεκτάθηκε καθώς παραδόθηκε στους εργαζόμενους άλλο ένα κτίριο αιθουσών και ευέλικτων χώρων πολλαπλών χρήσεων πολλών ελεύθερων σημείων με εναλλακτικές καθιστικών και χώρων συνεργασίας, τεχνολογικά εξοπλισμένων χώρων για συναντήσεις, βίντεο διασκέψεις, ομαδικές εκπαιδεύσεις και παρουσιάσεις.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Θωμάς Κούγκουλος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της AbbVie, δήλωσε σχετικά «Στην AbbVie, αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι κρατούν το κλειδί της επιτυχίας και για αυτό επενδύουμε συστηματικά σε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, το οποίο προάγει τη σωματική και πνευματική υγεία των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε καινοτόμες πρακτικές και δράσεις, που καλύπτουν κάθε πτυχή της εργασιακής καθημερινότητας από την εργονομία και την αισθητική του χώρου, μέχρι τη διατροφή και την αξιοποίηση μεθόδων ολιστικής ευζωίας τηρώντας μια σαφή δέσμευση, να συνδυάζουμε την καινοτομία και την δημιουργικότητα με την προσήλωση στον άνθρωπο».