Εμμένει στο voucher για την πληρωμή οπτικών ειδών ο υπουργός Υγείας

15-10-2018

Εμμείνει στο voucher για τους οπτικούς, το υπουργείο Υγείας, παρά τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου. Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η νέα διαδικασία είναι προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των οπτικών.

Οι δικαιούχοι δεν επιβαρύνονται με την προπληρωμή της δαπάνης για την προμήθεια οπτικών ειδών και γυαλιών οράσεως, ενώ έχουν οικοδομηθεί μέτρα οικονομικής εμπιστοσύνης με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Ξανθός παραδέχτηκε ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται καθώς αρνούνται οι οπτικοί το voucher, αλλά διαβεβαίωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει όλους τους παρόχους του. «Υπάρχει κανονικότητα πληρωμών, ρωτήστε τους φαρμακοποιούς, τους ιατρούς, τα διαγνωστικά, τις φαρμακευτικές εταιρείες, πληρώνονται όλοι», τόνισε ο κ . Ξανθός.

Αναφορικά με την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι αφορά σε προσωπικούς λόγους και διέψευσε δημοσιεύματα για προβληματικές μεταξύ τους σχέσεις.

Σχετικά με τους οικογενειακούς ιατρούς και την άρνηση των ιατρών να συμμετάσχουν στο νέο θεσμό, ο κ. Ξανθός υποστήριξε ότι το μειωμένο ενδιαφέρον συνδέεται με το μειωμένο αριθμό ιατρών που υπάρχει στη χώρα λόγω του brain drain. Υποστήριξε δε ότι οι αποδοχές των ιατρών στις ΤΟΜΥ είναι στα περίπου 1.650 ευρώ, σε μια χώρα που οι μισθοί έχουν συμπιαστεί πολύ.