Εργασία: Οι υπάλληλοι πρέπει να δουλεύουν όρθιοι

Καθημερινά πηγαίνουμε στην δουλειά μας όπου μας περιμένει ένα γραφείο και μια καρέκλα. Τώρα, μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως οι υπάλληλοι έχουν καλύτερη υγεία όταν εργάζονται όρθιοι.

Σύμφωνα με την μελέτη, όσοι περνούν ένα καλό μέρος της ημέρας τους στο γραφείο ξέρουν καλά τι αντίκτυπο έχει η καθιστική ζωή στον οργανισμό τους, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Και μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ στη Βρετανία ισχυρίζεται τώρα πως το να στέκεσαι στο γραφείο, αντί να κάθεσαι, δεν είναι ευεργετικό μόνο για τον υπάλληλο, αλλά και για τον εργοδότη.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «British Medical Journal», το 43% των υπαλλήλων που δούλευαν όρθιοι στο γραφείο τους σημείωσαν βελτιωμένες εργασιακές αποδόσεις σε διάστημα ενός έτους, την ίδια ώρα που ένα 52% δήλωσε πιο προσηλωμένο στα καθήκοντά του.

Η ετήσια μελέτη επικεντρώθηκε σε 146 εργαζομένους που απασχολούνται σε θέσεις γραφείου σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αγγλίας και έδειξε πως η όρθια στάση συνδέεται με μεγαλύτερη παραγωγικότητα για την εταιρία και καλύτερες συνθήκες καθημερινής εργασίας για τον υπάλληλο…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Νυχτερινή εργασία: Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

In this article