Στο 10% – από 25% – η οικονομική συμμετοχή των ασθενών με ψωρίαση για τα φάρμακά τους

23-10-2018

Η ψωρίαση εντάχθηκε, μετά από χρόνια προσπαθειών, στον κατάλογο των παθήσεων, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη συμμετοχή του ασφαλισμένου! Εφεξής, οι ασθενείς με ψωρίαση θα καταβάλλουν 10% ποσοστό συμμετοχής για την τοπική ή/και συστηματική τους θεραπεία, από το 25% που ίσχυε έως σήμερα, βάσει κοινής Υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας (ΦΕΚ Β 4698/2018).

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών ΚΑΛΥΨΩ, κ. Κώστας Λούμος σημείωσε ότι «Μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες του ΚΑΛΥΨΩ με συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας, ανταλλαγή αλληλογραφίας και συνεχείς τηλεφωνικές επαφές, πετύχαμε μια μεγάλη νίκη! Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για όλους τους ασθενείς με ψωρίαση, οι οποίοι ζουν με μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση. Αυτή η απόφαση προσφέρει μεγάλη ανακούφιση δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και της παρατεταμένης κρίσης. Πλέον, οι ασθενείς μπορούν να επικεντρωθούν στη θεραπεία τους και την καλύτερη διαχείριση της νόσου».

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, ζουν 200.000 άνθρωποι με ψωρίαση και μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να καλύπτουν με δικά τους έξοδα ένα μεγάλο ποσοστό της θεραπευτικής τους αγωγής.