5 λόγοι που απατούν οι άντρες και οι γυναίκες

26-12-2016
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Και η κάθε σχέση έχει τη δική της δυναμική. Έτσι, και οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν στην απιστία είναι διαφορετικοί. Ποιοι είναι όμως οι πιο συχνοί για τους άντρες και ποιοι για τις γυναίκες;
 
Διάφορες επιστημονικές έρευνες έχουν προσπαθήσει να βρουν τι ρίζα της απιστίας και τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν σε αυτή. Η επιστήμη λοιπόν κατέληξε σε πέντε αιτίες.
 
1. Έλλειψη ικανοποίησης
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2011 στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, το 72% των αντρών και το 62% των γυναικών που κατέληξαν να απατήσουν το σύζυγο ή το σύντροφό τους είχαν δηλώσει ότι δεν είναι ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους.
Ποσοστό 74% και 48% αντρών και γυναικών (αντίστοιχα) που υπέκυψαν στην απιστία δήλωσαν ότι δεν θεωρούν πως είναι σεξουαλικά συμβατοί με το σύντροφό τους.
 
2. Χάσμα οικονομικών απολαβών
Έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Sociological Review, έδειξε πως οι εξαρτημένοι οικονομικά σύντροφοι ή σύζυγοι είναι πιο πιθανό να απατήσουν. Η ανασφάλεια και η οικονομική ανισότητα φαίνεται πως καλλιεργούν την ανάγκη να αισθανθεί το άτομο επιθυμητό και ελκυστικό, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα αναζητήσει την προσοχή εκτός της μόνιμης σχέσης.
 
3. Ηλικία
Όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, η μετάβαση από μια δεκαετία της ζωής σε μια άλλη, κάτι που για πολλούς συνεπάγεται έντονη συναισθηματική φόρτιση και ψυχολογική καταπόνηση, αυξάνει τις πιθανότητες απιστίας. Έτσι τα 30, τα 40, τα 50 κοκ είναι ηλικίες στις οποίες είναι πιθανό ένας άντρας ή μια γυναίκα να απατήσει.
 
4. Ρουτίνα
«Όσο λυπηρό κι αν ακούγεται, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες πολλές φορές απατούν απλώς και μόνο επειδή βαριούνται», δηλώνει η KristinZeising, σεξολόγος και σύμβουλος ζευγαριών από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. «Όταν χάνεται η πρωτοτυπία και η περιπέτεια από τη σχέση, αρκετά άτομα αναζητούν καινούργιες συγκινήσεις σε ξένες αγκαλιές» προσθέτει η ίδια.
 
5. Χαμηλή αυτοεκτίμηση
Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι ένας ακόμη συχνός λόγος πίσω από την απιστία και συχνά δεν σχετίζεται καθόλου με το χαρακτήρα ή τη συμπεριφορά του συντρόφου. Ορισμένοι άνθρωποι απλά αναζητούν την επιβεβαίωση και την τόνωση της αυτοπεποίθησης εκτός σχέσης.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: