55.000 ανασφάλιστοι έκαναν χρήση του voucher Υγείας

26-12-2016

Περίπου 55.000 ανασφάλιστα άτομα έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την χρήση του «voucher υγείας», στους 3 μήνες λειτουργίας του θεσμού. Ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Αυτό ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψη του στο γενικό νοσοκομείο Αθήνας «Η Ελπίς», στο πλαίσιο εκδήλωσης για την διάθεση παιδικών τροφών σε οικογένειες Ρομά.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «το voucher για τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους ανασφάλιστους Έλληνες έχει δοθεί εδώ και τρεις μήνες. Έχει δοθεί σε περίπου 55 χιλιάδες άτομα μέχρι στιγμής. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι μεγάλο και ασφαλώς το ελληνικό κράτος προσπαθεί να βρει  τρόπο να καλύψει όλους τους ανασφαλίστους συμπολίτες μας. Πρόκειται μέσα στις επόμενες, όχι εβδομάδες, αλλά ημέρες να παρουσιάσουμε ως κυβέρνηση ένα συνολικό σχέδιο για το πώς θα καλύψουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «προσπαθούμε να μην αφήνουμε κανέναν χωρίς φάρμακα. Όποιος μας έχει ενημερώσει ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που του λείπουν τα φάρμακα και δεν έχει να πληρώσει του τα δίνει αμέσως το Υπουργείο Υγείας».

Σχετικά με τις ελλείψεις γιατρών στα νησιά, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι άμεσα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα. Όπως είπε, «για τους γιατρούς στα νησιά έχουμε ήδη ψηφίσει δύο διαφορετικές διατάξεις. Με την πρώτη, κάναμε ξανά υποχρεωτικό το αγροτικό ιατρείο και ήδη αρχίζουν και γεμίζουν τα αγροτικά ιατρεία ευτυχώς. Και με τη δεύτερη δίνουμε πάρα πολλά επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς για να πηγαίνουν στα νησιά. Πιστεύουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν γεμίσει όλες οι θέσεις». Μεταξύ των κινήτρων, ενδεικτικά ανέφερε ότι «τους δίνουμε τριετή σύμβαση αντί για ετήσια, τους δίνουμε δικαίωμα συνυπηρέτησης της συζύγου, μόρια για να μπούνε στο ΕΣΥ, καθώς και δωρεάν τροφή και στέγη».