ELPEN: Διαχρονική στήριξη στους νέους επιστήμονες

12-02-2022

Την πιστή δέσμευσή της στη νέα γενιά επιστημόνων επιβεβαίωσε και το 2021 η ELPEN. Προγραμματίζοντας και ολοκληρώνοντας 30 πρακτικές ασκήσεις διάρκειας 1 έως 6 μηνών, προσέφερε τη δυνατότητα σε φοιτητές και αποφοίτους ποικίλων ειδικοτήτων για μια πρώτη ευκαιρία και μια δυναμική αρχή στην καριέρα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, νέοι Χημικοί, Βιολόγοι, Φαρμακοποιοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Οικονομολόγοι και Λογιστές εντάχθηκαν σε ένα μεγάλο αριθμό τμημάτων της εταιρείας, όπως είναι η Παραγωγή, ο Ποιοτικός Έλεγχος, το Λογιστήριο, το Ανθρώπινο Δυναμικό, οι Κλινικές Μελέτες, η Έρευνα και Ανάπτυξη, το Business Development, το Μarket Access, το Consumer Health Care/OTC, καθώς και η Τεχνική Διεύθυνση και το Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της ELPEN. Η ένταξή τους στα παραπάνω τμήματα είχε ως σκοπό είτε την εκπόνηση της πρακτικής τους άσκησης, είτε την απόκτηση γνώσης και εμπειρίας σε τομείς του ενδιαφέροντός τους.

Τα στελέχη της ELPEN προσέφεραν απλόχερα τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους νέους επιστήμονες, συμβάλλοντας στην προσαρμογή τους σε ένα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον και στην ανίχνευση των πεδίων ενδιαφέροντός τους. Με τον τρόπο αυτό, τους βοήθησαν σημαντικά να οραματιστούν το μέλλον και τη σταδιοδρομία τους. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι μετά το πέρας της πρακτικής τους άσκησης μέρος των εκπαιδευόμενων εντάχθηκε στο Ανθρώπινο Δυναμικό της εταιρείας με το καθεστώς της μόνιμης πρόσληψης.

Αναφερόμενοι στις εντυπώσεις που αποκόμισαν από την πρακτική τους άσκηση στην ELPEN, τρεις νέοι επιστήμονες τόνισαν τα εξής:

«Η ELPEN μου προσέφερε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω την πρακτική μου άσκηση στο Τμήμα Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, ως τελειόφοιτη Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συνεργασία μου με καταρτισμένους επαγγελματίες της εταιρείας αποτελεί μία θετική εμπειρία για εμένα, καθώς  μου παρέχει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων και δεξιοτήτων σε σχέση με θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού. Το περιβάλλον εργασίας είναι πολύ ευχάριστο και φιλικό προς το άτομο και επικρατεί ένα κλίμα ομαδικότητας και σεβασμού. Κάθε ημέρα αποτελεί για εμένα μία νέα εμπειρία προσωπικής εξέλιξης»!
Μαρία Φ.

«Πραγματοποίησα την εξάμηνη πρακτική μου στο τμήμα του Ποιοτικού ελέγχου στην ΕLPEN. Στο διάστημα αυτών των έξι μηνών γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι ήταν γεμάτοι με όρεξη, υπομονή και αγάπη για την δουλειά τους. Ήταν πάντα πρόθυμοι να με καθοδηγήσουν και να μου εξηγήσουν λεπτομερώς το κάθε τι. Έμαθα  πολλά πράγματα δίπλα τους και ευχαριστώ την ELPEN για αυτή την εμπειρία».
Μαρία Κ. 

«Ξεκίνησα την πρακτική μου στην ELPEN στο τμήμα RnD, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού προγράμματος που παρακολουθούσα. Tο επίπεδο και η επιστημονική συνέπεια της ομάδας, όσο και η ομαδικότητα, η καλή διάθεση και το καλωσόρισμα της, με έπεισαν ότι θέλω να γίνω κι εγώ μέλος της. Χαίρομαι πολύ που συνεχίζω να είμαι σ’ αυτό το εργαστήριο και μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής μου άσκησης. Είναι πολύ μεγάλη η ευκαιρία που μου δίνεται, και το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσα να έχω στον χώρο».
Ιωάννα Μπ.

Μένοντας πιστή στη διαχρονική στήριξή της στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας, η ELPEN θα συνεχίσει να βοηθά έμπρακτα τους νέους επιστήμονες στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, συμβάλλοντας παράλληλα και στον περιορισμό του φαινομένου του brain drain