ΤΣΑΡΛΣ ΜΑΓΙΟ

Charles Horace Mayo
23-05-2021

Ο Τσαρλς Μάγιο (19 Ιουλίου 1865 – 26 Μαΐου 1939) ήταν Αμερικανός ιατρός και ήταν ένας από τους ιδρυτές της Κλινικής Mayo μαζί με τον αδελφό του William James Mayo, Augustus Stinchfield, Christopher Graham, E. Star Judd, Henry Stanley. Plummer, Melvin Millet και Donald Balfour.

Η Κλινική Mayo θεωρείται ένα από τα κορυφαία ιδρύματα ιατρικής θεραπείας και έρευνας στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της ζωής του Mayo, κατέγραψε ένα εκατομμύριο ασθενείς.

Η ιδέα της ιατρικής εξειδίκευσης αναπτύχθηκε από αυτή την ομάδα πρωτοπόρων ιατρικής. Αναπτύχθηκε μια στενή και διαρκής σχέση μεταξύ της Mayo Clinic και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα. Ο C. H. Mayo ειδικεύτηκε στη χειρουργική του θυρεοειδούς και του νευρικού συστήματος.

Ήταν επίσης υπεύθυνος για τους οφθαλμολογικούς ασθενείς της κλινικής μέχρι το 1908. Αυτός και οι πρώτοι συνεργάτες επέμεναν στις στείρες συνθήκες στο χειρουργείο, και αυτός ήταν ένας από τους πολλούς παράγοντες που συνέβαλαν στις πρώιμες χειρουργικές επιτυχίες της ιατρικής πρακτικής.

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μάγιο και ο αδερφός του υπηρέτησαν ως επικεφαλής χειρουργικοί σύμβουλοι για τον στρατό των ΗΠΑ. Διετέλεσε συνταγματάρχης το 1917, το 1921 διορίστηκε ταξίαρχος στο Εφεδρικό Σώμα Αξιωματικών του Στρατού των Η.Π.Α. Ηνωμένες Πολιτείες από το 1931. Από το 1919 έως το 1936, όταν συνταξιοδοτήθηκε, ήταν μέλος της Γερουσίας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και καθηγητής χειρουργικής στην ιατρική σχολή του UMN.