6 νέες θερμοκοιτίδες για τις νεογνολογικές κλινικές του “Ιπποκρατείου” και του “Παπαγεωργίου” στη Θεσ/νίκη

26-12-2016

Με έξι νέες θερμοκοιτίδες θα ενισχυθούν τις επόμενες μέρες οι Πανεπιστημιακές Κλινικές του ΑΠΘ (Α’ Νεογνολογική Κλινική Ιπποκρατείου και Β’ Νεογνολογική Κλινική Παπαγεωργίου). Οι θερμοκοιτίδες αγοράστηκαν με χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας «Η Ελλάδα στα Επείγοντα.eu» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ERASME» της Ιατρικής Σχολής του Ελεύθερου Γαλλόφωνου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB).Οι τέσσερις θα παραδοθούν αύριο Τετάρτη και οι άλλες δύο τις επόμενες ημέρες. 

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, καθηγητής Βασίλειος Ταρλατζής, οι δράσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό θα συνεχιστούν στο Βέλγιο και σε επόμενη φάση αναμένεται να συγκεντρωθεί βοήθεια, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των παιδιατρικών κλινικών και κλινικών μεταμοσχεύσεων. 

«Οι θερμοκοιτίδες που παραδίδονται στις Νεογνολογικές Κλινικές του Ιπποκρατείου και του Παπαγεωργίου θα καλύψουν μια σημαντική ανάγκη, γιατί αυτές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν επαρκούν. Επιπλέον είναι παλιές και όταν χαλάνε επισκευάζονται δύσκολα» επισήμανε ο κ Ταρλατζής.  

Στόχοι της βελγικής εκστρατείας, που έχει διεθνή χαρακτήρα, είναι μεταξύ άλλων η ευαισθητοποίηση του βελγικού λαού για τα σοβαρά προβλήματα του συστήματος υγείας που προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η διασφάλιση του δικαιώματος κάθε Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, η συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών Κλινικών του ΑΠΘ που θα προσφέρουν άμεση βοήθεια στον πληθυσμό, καθώς και η δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης για τους Έλληνες ιατρούς.