Σεξ: Αυτή είναι μέση διάρκεια

Το κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστό. Έτσι λοιπόν οι συνήθειες τους και στο σεξ διαφέρουν. Η διάρκεια για παράδειγμα. Άλλοι θέλουν να κρατά πολύ και άλλοι αρκούνται στην μικρότερη διάρκεια. Ποια είναι η όμως η μέση διάρκεια μιας ερωτικής επαφής; Η επιστήμη μας δίνει τώρα την απάντηση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία μελέτησαν στοιχεία από 500 ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της έρευνας, είχε ζητηθεί από τα ζευγάρια να κρατούν χρόνο (χρησιμοποιώντας χρονόμετρο!) για κάθε σεξουαλική συνεύρεση που είχαν σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να πατούν το κουμπί του χρονομέτρου τη στιγμή της διείσδυσης και ξανά αμέσως μετά την εκσπερμάτιση, διαδικασία που αναμφίβολα επηρεάζει την ερωτική διάθεση του ζευγαριού και που επομένως μπορεί να επηρέασε και τα αποτελέσματα.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Brendan Zietsch και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως η σεξουαλική επαφή μπορεί να διαρκέσει από 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά.

Όπως διευκρινίζει ο Zietsch, είναι πολύ δύσκολο να μετρήσει κανείς την διάρκεια στο σεξ με ακρίβεια. Κι αυτό επειδή
α) Οι περισσότεροι άντρες έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις επιδόσεις τους ως προς τη διάρκεια, αφού θεωρείται «κοινωνικά αποδεκτό» το σεξ να διαρκεί αρκετή ώρα.
β) Κανένα ζευγάρι δεν κάνει σεξ με το χρονόμετρο στο χέρι, άρα δεν γνωρίζει ακριβώς πόσο διαρκεί η επαφή.

Αυτό που επεσήμαναν περισσότερο οι ειδικοί είναι πως οι ακραίες τιμές απέχουν πολύ μεταξύ τους. Η κατώτατη διάρκεια των 33 δευτερολέπτων είναι κατά 80 φορές μικρότερη από τη μέγιστη διάρκεια των 44 λεπτών που κατέγραψαν τα ζευγάρια. Από τη διαπίστωση αυτή καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι υπάρχει τεράστια ποικιλία από ζευγάρι σε ζευγάρι ή ακόμη και από μέρα σε μέρα για το ίδιο ζευγάρι κι έτσι εστιάζουμε περισσότερο στους μέσους όρους παρά στην έννοια του «φυσιολογικού».

Κατά μέσο όρο, βάσει των διαφόρων τιμών που κατέγραψαν τα ζευγάρια, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι η σεξουαλική επαφή διαρκεί 5,4 λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως το προφυλακτικό δεν επηρέασε τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτό είναι το ψέμα που λένε άνδρες και γυναίκες στο κρεβάτι
Σεξ: Αυτό ψάχνουν οι άνδρες σε μια γυναίκα

In this article