Σεξ: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση για τον άνδρα

16-11-2018

Υπάρχουν πολλές στάσεις για να απολαύσει κανείς το σεξ. Και το κάθε ζευγάρι βρίσκει αυτή που του ταιριάζει περισσότερο και του προσφέρει την μεγαλύτερη ικανοποίηση. Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχουν και στάσεις που είναι πιο επικίνδυνες. Ποια είναι άραγε η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ για τους άνδρες;

Μια νέα έρευνα Βραζιλιάνων επιστημόνων δείχνει τώρα πως μία από τις αγαπημένες στάσεις των γυναικών είναι και η πιο επικίνδυνη για το σύντροφό τους!
Οι ερευνητές μελέτησαν και αξιολόγησαν 42 επιβεβαιωμένα περιστατικά κατάγματος πέους, τα οποία καταγράφηκαν σε τρία νοσοκομεία στην πόλη Καμπίνας της Βραζιλίας σε διάστημα 13 ετών, ώστε να ανακαλύψουν ποια ήταν η αρχική αιτία του τραυματισμού.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Advances in Urology δείχνει τώρα πως η λεγόμενη «στάση της καουμπόισσας», με τη γυναίκα από πάνω, ευθύνεται για το 50% των καταγεγραμμένων περιστατικών κατάγματος του πέους στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Στον αντίποδα, η «στάση του σκύλου», με τη γυναίκα να στηρίζεται στα χέρια και τα γόνατά της, ευθύνεται για ποσοστό 29% των τραυματισμών κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ η παραδοσιακή και πολλάκις δοκιμασμένη «ιεραποστολική στάση», με τον άντρα από πάνω, οδηγεί σε τραυματισμό μόλις στο 21% των περιπτώσεων.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ο άντρας αδυνατεί να αποφύγει επίπονες κινήσεις όταν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω και στηρίζει όλο το σωματικό της βάρος επάνω στο ανδρικό μόριο. Ωστόσο, εάν ο άντρας έχει τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, είναι πιο πιθανό να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού ή να υποστεί μόνο έναν ακίνδυνο μικροτραυματισμό, διακόπτοντας την κίνηση του γυναικείου σώματος από την πρώτη κιόλας ενόχληση.

Οι μισοί από τους άντρες που υπέστησαν κάταγμα είχαν δηλώσει ότι άκουσαν ένα χαρακτηριστικό «κρακ» και στη συνέχεια εκδηλώθηκε στο μόριό τους οίδημα και πόνος. Δύο από τους άντρες απέκτησαν σοβαρά προβλήματα στύσης μετά τον τραυματισμό.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το κάταγμα πέους είναι επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, όμως είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος τραυματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Ποια είναι η καλύτερη στάση για τον πόνο στη μέση