4.000 ευρώ ο μισθός του προέδρου της Εθνικής Αρχής Προμηθειών Υγείας

16-11-2018

Στα 4.000 ευρώ καθορίστηκε η αποζημίωση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής  Αρχής Προμηθειών Υγείας, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.  Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, Σύμφωνα με την ΚΥΑ στο ποσό των 4.000 ευρώ περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών.

Αντίστοιχα, η αποζημίωση  Αντιπροέδρου του  Διοικητικού  Συμβουλίου  της  Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, με καθεστώς μερικής απασχόλησης,  στο ποσό των 1.500 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτού.

Στην περίπτωση που οριστεί Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής  Αρχής Προμηθειών Υγείας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, η αποζημίωσή του ορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών.

Σε ότι αφορά την αποζημίωση των λοιπών, πλην πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας στο ποσό των 200 ευρώ ανά μήνα με την προϋπόθεση πραγματοποιήσης τουλάχιστον τεσσάρων συνεδριάσεων το μήνα. Σε περίπτωση πραγματοποίησης λιγότερων των τεσσάρων συνεδριάσεων το μήνα η οριζόμενη αποζημίωση περικόπτεται αναλογικά.

Οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου θα παρέχονται εκτός του ωραρίου εργασίας των Δημοσίων Υπηρεσιών και σε χρόνο που δεν καλύπτεται από την υπερωριακή αποζημίωση. Η παρούσα απόφαση θα ισχύει από 18/12/2017.

Διαβάστε επίσης:

«Τους αδύναμους κρίκους» στην αλυσίδα των δαπανών για την υγεία, επισημαίνουν καθηγητές και πολιτικοί