Μόνον ο ΕΟΦ χάνει από την παραίτηση της Κατερίνας Αντωνίου!

23-11-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ένα από τα πλέον καταρτισμένα, ευγενή και αποτελεσματικά στελέχη της διοίκησης του χώρου της Υγείας, η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Κατερίνα Αντωνίου υπέβαλε την παραίτησή της, την οποία έκανε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου δεκτή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός… Είναι βέβαιον ότι μόνον ο ίδιος ο ΕΟΦ χάνει από την παραίτηση της Κατερίνας Αντωνίου!

Η τέως πλέον πρόεδρος του ΕΟΦ είχε διαμηνύσει στα στελέχη του Οργανισμού ότι επρόκειτο να αποχωρήσει πριν από τα Χριστούγεννα του 2018, αλλά ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ο οποίος οδήγησε την Κατερίνα Αντωνίου στην παραίτηση από τη θέση της προέδρου του ΕΟΦ.

Μάλιστα, δεν πρόλαβε να γίνει δεκτή η παραίτηση της Κατερίνας Αντωνίου και άρχισαν τα καλαμπούρια, σε σχέση με την τύχη του ΕΟΦ…

Για παράδειγμα, διαδίδεται εντόνως ότι η Κατερίνα Αντωνίου θα παραμείνει ως μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΦ, προκειμένου να συνδράμει τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού στην άσκηση των υπέρογκων και πολύ σοβαρών καθηκόντων του. Μόνο που το Δ.Σ. του ΕΟΦ συνεδριάζει μόλις δύο φορές το μήνα, ενώ η Κατερίνα Αντωνίου δεν προτίθεται να ευρίσκεται καθημερινά στον χώρο του Οργανισμού, με αποτέλεσμα ο νέος πρόεδρος να διοικεί, στην πραγματικότητα, μόνος και έρημος τον κρίσιμο αυτόν Οργανισμό του χώρου της Υγείας.

Οι χαμηλοί τόνοι της Κατερίνας Αντωνίου, στοιχείο της προσωπικότητάς της, σε συνδυασμό με τις εγνωσμένες ικανότητές της, θα αφήσουν, σίγουρα, βαθιά χνάρια στον ΕΟΦ, ο οποίος φαίνεται ότι θα παραπαίει για πολύ καιρό από σήμερα, ακόμη και μετά από τον ορισμό νέου προέδρου στον Οργανισμό…