Παράταση μέχρι τις 7/12 για τις αιτήσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ

02-12-2018

Παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 24:00 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και της αδυναμίας υποβολής αιτήσεων από τους/τις ενδιαφερόμενους/ενδιαφερόμενες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος καλεί τους ενδιαφερόμενους/ες να σπεύσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις αρκετές μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης.

Την ίδια στιγμή, 1100 επικουρικοί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους (500 έως τις 31/12 και 600 έως τις 31/1). Για το θέμα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας για τη Δευτέρα 10/12 ώρα 12:00-3:00 μμ. και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 13:00.

Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, οι επικουρικοί «όχι μόνο καλύπτουν ζωτικές ανάγκες, ένα μόνο τμήμα των αναγκών που υπάρχουν αλλά και ότι αποτελούν αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό που έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία δουλεύοντας χρόνια ολόκληρα στο δημόσιο σύστημα υγείας». Και σημειώνει: «αν οι συνάδελφοι απολυθούν, απειλούνται με κλείσιμο τμήματα και κλινικές που στηρίζουν τη λειτουργία τους στους συναδέλφους επικουρικούς».

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν και καλεί τις Ενώσεις να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις. «Από κοινού με τα σωματεία των εργαζομένων να οργανώσουν τον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας επικουρικός, κανένας ελαστικά εργαζόμενος, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων», καταλήγει.