Καρκίνος: Τα 25 πράγματα που αυξάνουν τον κίνδυνο

Δυστυχώς, ο καρκίνος χτυπά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Οι τύπου του καρκίνου είναι πολλοί. Όπως και οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για τον καθένα από εμάς είναι διαδορετικός.

Αυτά είναι, σύμφωνα με έρευνες και επιστήμονες, τα 25 πράγματα που μπορεί να λειτουργήσουν ως παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου!
1. Ζάχαρη
2. Επεξεργασμένα φαγητά
3. Κάπνισμα
4. Ανεξέλεγχτη έκθεση στον ήλιο
5. Τοξικά χημικά στη δουλειά (βαφείς, κωμώτριες κτλ)
6. Αρσενικό (το βρίσκουμε σε μολυσμένο νερό κτλ)
7. Ψ’ήσιμο σε ανοικτή φωτιά
8. Κάρβουνο
9. Αλκοόλ
10. Εξατμήσεις
11. Υπερβολικά αλατισμένα φαγητά
12. Εξώρυξεις
13. Επεξεργασμένα κρέατα (μπέικον, καπνιστά κτλ)
14. Ασβέστης
15. Αντισυλληπτικά και οιστρογόνα
16. Ιοί
17. Η κληρονομικότητα
18. Παχυσαρκία
19. Φορμαλδευγή (την βρίσκουμε σε υλικά όπως η κόλλα κτλ)
20. Μόλυνση περιβάλλοντος
21. Πυρίτιο (ορυκτό που βρίσκουμε μέσα στο μπετόν, την άμμο και την πέτρα)
22. Ραδιενέργεια
23. Χρόνιες μολύνσεις
24. Ορισμένα πλαστικά
25. Ακρυλαμίδιο (χημικό που παράγεται σε τρόφιμα που έχουν ψηθεί ή μαγειρευτεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καρκίνος μαστού: Όσες ξυπνούν νωρίς κινδυνεύουν λιγότερο

In this article