Αεροπλάνο: Αυτά είναι τα 4 πράγματα που μας συμβαίνουν όταν πετάμε με αεροπλάνο (βίντεο)

10-12-2018

Για όσους δεν φοβούνται τα αεροπλάνα, ένα αεροπορικό ταξίδι μπορεί να είναι το πιο ευχάριστο πράγμα που μπορούν να κάνουν. Δεν είναι όμως όλα τόσο απλά. Γιατί κατά την διάρκεια της πτήσης συμβαίνουν στο σώμα μας διάφορα πράγματα. Κι όχι όλα τόσο ευχάριστα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε 4 πράγματα που συμβαίνουν στον οργανισμό μας όσο βρισκόμαστε στον αέρα.

1. Το σώμα αφυδατώνεται:
Λόγω του ιδιαίτερα ξηρού αέρα που υπάρχει μέσα στην καμπίνα. Το ποσοστό υγρασίας εντός του αεροσκάφους κυμαίνεται από 5% έως 35% και συγκρίνεται με αυτό που μπορεί να συναντήσει κανείς σε κάποιες ερήμους.

2. Χαλάει η γεύση:
Η έλλειψη υγρασίας στεγνώνει τις βλεννώδεις μεμβράνες της στοματικής κοιλότητας μειώνοντας έτσι την αίσθηση της γεύσης. Ακόμα και ο θόρυβος από τους κινητήρες των αεροσκαφών μπορεί να επηρεάσει την γεύση. Όλα αυτά συντελούν στον περιορισμό της ικανότητας γεύσης γλυκού και αλμυρού κατά 30%.

3. Κράμπες και πρήξιμο:
Λόγω της χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης που επικρατεί μέσα στην καμπίνα των αεροσκαφών.

4. Πόνος στα αυτά:
Λόγω των απότομων αλλαγών της ατμοσφαιρικής πίεσης. Σε αυτό οφείλεται επίσης και το γεγονός ότι τα αυτιά μας βουλώνουν συχνά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η λύση για να ξεβουλώσουν, είναι να κλείσουμε τη μύτη μας και να καταπιούμε. Καλό θα είναι, λένε οι ειδικοί, να αποφεύγουμε να φυσάμε τη μύτη μας σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς μπορεί να προκαλέσουμε άθελά μας σοβαρή ζημιά στα αυτιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αεροπλάνο: Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε στην απογείωση