Θα είναι μάχη μεταξύ γυναικών η διεκδίκηση της προεδρίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου;

Γυναίκα γιατρός
10-12-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι! Αυτή είναι η απάντηση, προς το παρόν, στην ερώτηση του τίτλου μας.

Στο δρόμο προς την τελική μάχη για τη διεκδίκηση της προεδρίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), πρώτη κάνει την “εμφάνισή” της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, η οποία φροντίζει ήδη για την καθολική πλαισίωση της υποψηφιότητάς της, αλλά και για τις αναγκαίες συμμαχίες της.

Το ενδεχόμενο η Άννα Μαστοράκου να είναι υποψήφια για τη θέση της νέας προέδρου του ΠΙΣ αρχίζει ήδη να καθίσταται εμφανές υπό το φως της δημοσιότητας.

Με ποιον αντίπαλο, όμως; Το healthview.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι άλλη μία γυναίκα, υγειονομικό συνδικαλιστικό στέλεχος της Ν.Δ. επίσης, έχει ήδη εκδηλώσει στο περιβάλλον της, στην παράταξή της, αλλά και στο κόμμα της, την επιθυμία της να κατέλθει ως υποψήφια για τη θέση της νέας προέδρου του ΠΙΣ.

Πρόκειται για μία μάχιμη γιατρό, με πλούσια συνδικαλιστική εμπειρία, η οποία προέρχεται από τον χώρο των νοσοκομειακών γιατρών, γεγονός το οποίο μένει να αποδειχθεί εάν θα αποτελέσει τελικώς πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στην προσπάθειά της να μπει στη μάχη για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΙΣ.

Η ίδια, πάντως, από την συνδικαλιστική θέση, στην οποία βρίσκεται σήμερα, έχει καλλιεργήσει πολύ καλές σχέσεις με τους συναδέλφους της από τους υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις, ακόμη και με εκείνους οι οποίοι ανήκουν στην αριστερά ή στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο συνδικαλίστριες γιατροί, οι οποίες φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΙΣ, εκφράζουν δύο σαφώς διακριτά στυλ συνδικαλιστικής πρακτικής, γεγονός το οποίο θα διευκολύνει αρκετά τις εκλογικές επιλογές των εκλεκτόρων του ΠΙΣ.