Σεξ: Οι συχνές επαφές ικανοποιούν μόνο στους άνδρες

20-12-2018

Υπάρχει η κοινή πεποίθηση πως οι άνδρες αναζητούν το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τώρα νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ωφελεί τους άνδρες, όχι όμως και τις γυναίκες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin στην Βρετανία μελέτησαν ένα δείγμα περίπου επτά χιλιάδων ατόμων, ανδρών και γυναικών, ηλικίας 50 έως 89 ετών στην Αγγλία.
Οι ειδικοί συνέκριναν την συχνότητα των σεξουαλικών επαφών και την ικανοποίηση για τη ζωή.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Λι Σμιθ και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως οι άνδρες που επιδίδονται συχνά σε ερωτικές περιπτύξεις απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή.
Για τις γυναίκες, τα συχνά χάδια και φιλιά είναι αυτά που συνδέονται με μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής.

Το σεξ πάνω από δύο φορές το μήνα θεωρείτο για τους μελετητές συχνή σεξουαλική δραστηριότητα.
Οι Βρετανοί ερευνητές εξέτασαν τη σεξουαλική δραστηριότητα των δύο φύλων ως μία παράμετρο για την ευημερία, η οποία με τη σειρά της σχετίζεται με θετικά αποτελέσματα για την ανθρώπινη υγεία.

«Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή σεξουαλική επαφή συνδέεται με μια σειρά από οφέλη για την ψυχολογική και σωματική ευεξία, όπως η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ψυχικής υγείας και ο μικρότερος κίνδυνος ορισμένων μορφών καρκίνου και θανατηφόρων στεφανιαίων επεισοδίων”, δήλωσε Σμιθ. Η μελέτη αυτή όμως έδειξε ότι το ισχυρό φύλο είναι αυτό που ωφελείται περισσότερο από το συχνό σεξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Οι άνδρες δεν είναι ικανοποιημένοι από το μέγεθος των… προσόντων τους